Een modern terras aanleggen doe je zo

Een modern terras aanleggen doe je zo

Kan jouw terras wel een opknapbeurt gebruiken en is de keuze gevallen op een modern terras? Een modern terras is een terras op basis van duidelijke vormen, strakke, rechte lijnen en rustige kleuren. Moderne terrassen kunnen een oase van rust vormen in de drukte van het dagelijkse leven, waardoor deze terrasstijl steeds populairder wordt. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij de aanleg van een modern terras.

De bestrating: het belang van een goede basis

Om jarenlang van jouw terras gebruik te kunnen maken is een goede basis onmisbaar. De basis van een terras is de bestrating. Goede bestrating zorgt ervoor dat het comfort van het terras verhoogd wordt en geeft het terras de juiste uitstraling. Bij een modern terras wordt vaak gekozen voor gladde, grote betontegels of keramische tegels. Wil jij dat jouw moderne terras een luxe uitstraling krijgt en bovendien goed tegen een stootje bestand is? Dan zijn keramische tegels de beste keuze. Keramische tegels leggen is echter een flinke klus, die niet uitgevoerd kan worden zonder enige ervaring. Om zeker te weten dat je lang van je terras kunt genieten en de duurzaamheid ervan te kunnen waarborgen is het daarom aan te raden deze werkzaamheden uit te besteden aan een ervaren bestratingsbedrijf. Een bestratingsbedrijf weet welke ondergrond het beste is en kan het keramische tegels leggen op de juiste wijze voor je uitvoeren.

Het juiste tuinmeubilair

Een modern terras is pas compleet wanneer het van prachtig tuinmeubilair is voorzien. Bij een modern terras kan je zowel kiezen voor een loungeset als een tafel met stoelen. Wel is belangrijk dat je kiest voor tuinmeubilair met rustige kleuren en een minimalistische vormgeving, zodat de moderne uitstraling van het terras bewaard blijft. Tuinmeubilair gemaakt van staal is daarom meer geschikt dan tuinmeubilair met een gevlochten riet look.

The finishing touch: beplanting en tuindecoratie

Jouw moderne terras is pas echt af met de juiste beplanting en mooie tuindecoratie. Beplanting die zeer geschikt is voor een modern terras is siergras. Siergras is verkrijgbaar in allerlei soorten een heeft een rustgevende uitstraling. Ze kunnen in borders geplant worden, maar staan ook prachtig in een aantal rechthoekige bloembakken of een paar prachtige vierkante bloemenzuilen. Omdat een modern terras opgebouwd is uit duidelijke vormen, rechte lijnen en rustige kleuren, is het af te raden om jouw terras te decoreren met felle kleuren en klein decoratiemateriaal. Kies altijd voor decoratiematerialen met een eenvoudige vormgeving en rustige kleuren en houd ook andere objecten op het terras, zoals bijvoorbeeld een terrasverwarming of een vuurkorf, eenvoudig.