Het echte paradijs ligt tegen je woning aan!

Het echte paradijs ligt tegen je woning aan!

Geen enkele tuin is of wordt zo mooi als de jouwe. Zeker niet wanneer je er alles aan doet om deze helemaal naar wens in te richten en aan te passen!

Misschien wist je eerder niet hoe, had je er geen tijd voor of ben je net in een nieuw huis gaan wonen. Wat de reden ook is om nu helemaal overstag te gaan met een groene metamorfose, laat je door niks of niemand tegenhouden! Behalve dan door je eigen rationele denkvermogen. Want je wilt niet zomaar ergens aan beginnen. Het beste is om een uitgebreid plan te maken en je daaraan te houden zodra je project uit meer dan slechts een paar kleine kusjes gaat bestaan. Met behulp van onderstaande tips gaat het je zeker lukken om – eventueel in etappes – iets prachtigs van je tuin te maken!

Plan maken

Ieder project begint met een idee. En ieder idee mag natuurlijk uit zichzelf gaan evolueren maar kan daarna het beste op papier worden gezet om de voortgang ervan bij te houden. Heb je een heleboel zaken die van jou wel aangepast mogen worden? Zet die dan allemaal op een allesomvattende lijst. Niets is in deze fase nog te gek, dus leef je vooral uit.

Vervolgens mag je behoorlijk wat realistischer zijn en gaan kijken naar wat je van al deze ideeën ten uitvoer gaat brengen. Wellicht alles, maar houd hierbij wel rekening met de relevantie van iedere afzonderlijke klus en wat deze aan kosten met zich meebrengt. Bovendien kan het behoorlijk wat tijd kosten om je volledige plan te voltooien en is het hoogseizoen alweer voorbij voordat je letterlijk en figuurlijk de vruchten van je arbeid hebt kunnen plukken.

Oftewel, maak een shortlist waarop alle karweien die je voor later bewaart of zelfs volledig schrapt niet meer voorkomen. Al wat je wel gaat doen, zet je in de juiste volgorde, zodat je een overzichtelijke planning tot je beschikking hebt. Houd je hier strikt aan; doe je dat niet, dan is heel je planning naar z’n grootje en besteed je veel meer geld dan je oorspronkelijk had begroot.

Benodigdheden

Zonder de juiste materialen kun je uiteraard niks beginnen. Schaf ze aan bij je plaatselijke bouwmarkt of tuincentrum, waar je ook aan het juiste adres bent voor degelijk gereedschap. Maar dit hoef je nog niet direct aan te schaffen, aangezien je wellicht het een en ander los kunt peuteren op Marktplaats en/of bij familie, vrienden en buren. Daarmee houd je je budget een behoorlijk stuk intacter!

Wat je uiteindelijk wel aanschaft, kan maar beter van behoorlijke kwaliteit zijn. Gelukkig zijn er grote merken die niets minder dan dit aanbieden, waaronder Hozelock, Gardena en Einhell Hiermee tover je je tuin moeiteloos om tot een waar paradijs!