Zijn LED armaturen wat voor jou?

Zijn LED armaturen wat voor jou?

Een van de belangrijkste voordelen van LED armaturen is dat er naast de energiebesparing die je ermee kan opdoen ze ook een langere levensduur hebben ten opzichte van verlichtingsbronnen zoals TL verlichting, gloeilampen en halogeen. In Nederland is het aanbod van LED producten ontzettend gegroeid waardoor het verschil in kwaliteit en levensduur van de aanbieders enorm verschilt. 

Vaak wordt er voor de goedkoopste optie gekozen waarvan er vaak wordt gedacht ‘ik heb nu LED verlichting dus ik bespaar en ben duurzaam bezig’, maar of dit echt zo is dat is maar de vraag. 

Vele LED producten beloven energiebesparing en duurzamer te zijn, maar dit is niet altijd zo. Er zal op verschillende aspecten moeten worden gelet. Een van de dingen waar op gelet moet worden is de thermische warmtehuishouding van het product, een goede koeling van de LED armaturen verlengt de levensduur van het product met grote mate. 

L en B waarde van LED verlichting

Bij elk elektronisch apparaat wordt er na verloop van tijd de chips geleidelijk minder. Om de levensduur van LED verlichting te bepalen is er een standaard opgesteld. De waarden geven aan wat de lichtterugval van de LED chip is, iedere lichtbron geeft na verloop van tijd minder licht.

Hieronder een voorbeeld van verschillende soorten lampen met daarbij de levensduur, zo ziet u dat de LED verlichting de langste levensduur heeft.

Gloeilamp 1000 uren

Halogeenlamp 2000 uren

CFL 12.000 uren

TL 20.000 uren

LED 50.000 uren

Energiebesparing met een terugverdientijd van 2 jaar.

Wist je dat je met een led armatuur de terugverdientijd binnen 2 jaar kan realiseren door dynamische verlichting te gebruiken die alleen aan gaat wanneer je in de ruimte bent? Je krijgt zelfs subsidie van het RIVm om te besparen op je energie. Zo bespaar je in de kosten en ben je milieuverantwoor bezig. Vraag ons naar de mogelikheden.

Op zoek naar een goede LED armatuur? Kijk dan eens bij het overzicht LED armaturen