Het verbouwen van een hotel: dit moet je weten

Het verbouwen van een hotel: dit moet je weten

Je hebt een pand gezien wat helemaal in de smaak valt óf je hebt al een prachtig mooi hotel. Je wilt hier je droom van maken: het beginnen van je eigen onderneming. Er valt nog heel wat werk te verzetten dus snel aan de slag. Er moet een planning worden gemaakt en een financieel plaatje. In dit artikel worden drie tips gegeven die kunnen helpen bij het realiseren van jouw droom. Door deze tips wordt jouw hotel nét iets anders dan de rest. Want laten we eerlijk zijn: hoe unieker, hoe beter. 

Relaxen en Wellness

Wat is er beter dan een beetje relaxen als mensen in jouw hotel een nachtje komen slapen. Of je nou op zakenreis bent of gewoon een avondje uit. Een sauna en een zwembad zorgen altijd voor een beetje extra luxe en ontspanning. Belangrijk is om hier een budget voor uit te trekken. Houd de wellness zo groot als je hotel. Heb je een klein hotel, maak je wellness dan niet te groot. Er komt toch maar een beperkt aantal mensen in. De energiebehoefte van een ontspanningsruimte is vaak groot dus het zou zonde zijn om het voor niks te laten draaien. Een tip is om de wellness alleen aan te zetten als groepen zich aanbieden. Zo bespaar je ook nog een beetje energie.

Horeca vloeren

Je hotel heeft een keuken en je gaat een ontbijt aanbieden. Heerlijk! Belangrijk bij het opdienen van eten is de hygiëne. Er valt eten op de vloer en als het niet goed wordt schoongemaakt wordt het een bron van bacteriën.  Een oplossing voor onhygiënische vloeren zijn horeca vloeren. Ook werkzaam in andere delen van je hotel waar de hygiëne gewaarborgd moet worden. De eisen die aan een horecavloer zitten zijn groot. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert horeca ondernemers op de hygiëne in hun onderneming. Daarnaast is het ook gewoon een fijne beleving voor de gasten als het hotel schoon en netjes is. De horecavloer is naast hotels ook geschikt voor restaurants, cafés, poppodia, bistro’s, ijssalons, discotheken, snackbars en andere drank en spijsverstrekkers.

Houdt het simpel

De laatste tip is: houdt het simpel! Teveel poespas in en om je hotel kan een rommelige indruk geven wat gasten alleen maar afstoot. Vaak is het handig om te bepalen voor wat voor doelgroep je hotel geschikt is. Ga je al je energie steken in een Bed&Breakfast? Of liever een klassiek hotel in een grote stad? Of toch richten op de jongeren en een hostel beginnen? Wat het ook wordt, maak het zoals jij het wilt.