De badkamer schoonmaken met oog voor het milieu

De badkamer schoonmaken met oog voor het milieu

Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Het is de moeite waard om wat aandacht te besteden aan de duurzaamheid ervan. Je kunt namelijk zowel een duurzame als mooie badkamer ontwerpen. Je kunt milieuvriendelijke materialen kiezen voor je muren en vloeren tot het installeren van kranen met een laag debiet en douchekoppen. Er zijn tal van mogelijkheden om een ​​milieuvriendelijke ruimte te creëren zonder in te boeten aan schoonheid of comfort. Je denkt misschien dat duurzaam gebouwde badkamers moeilijk schoon te maken zijn, maar je kunt altijd op zoek naar schoonmaaktips voor de badkamer. Hier zijn enkele ideeën over hoe je je badkamer op een duurzame en stijlvolle manier kunt inrichten.

Kies voor een slim toilet

Je moet allereerst rekening houden met de grootte van je gezin en het aantal mensen dat het toilet gebruikt. Op deze manier kun je bepalen welk type spoelsysteem het beste bij je past. Met een slim toilet kun je zelf kiezen hoeveel water je nodig hebt om je toilet door te spoelen. Als slechts één persoon dagelijks de badkamer gebruikt en er is geen kans dat anderen het gedurende die tijd zullen gebruiken, dan is een dubbel spoelsysteem niet nodig. Als meer dan één persoon de badkamer op een bepaalde dag gebruikt, zou een dubbel spoelsysteem gunstig zijn. Je kunt hiermee enorm veel water besparen!

Investeer in een douchetimer

Een van de eenvoudigste manieren om water en geld te besparen, is door een douchetimer te gebruiken. Met een douchetimer bepaal je hoe lang je onder de douche staat. Douchetimers zijn er in verschillende stijlen en uitvoeringen, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel. Ze laten je precies weten hoe lang je al aan het baden/douchen bent. Zo kun je je douche routine beperken tot een optimale tijdsduur. De gemiddelde douchetijd is 7,4 minuten, maar als je 5 minuten doucht, bespaar je al 140 euro per jaar op kosten!

Gebruik kranen met een laag debiet

Deze zijn verkrijgbaar voor wastafels, douches en baden. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden een grote verbetering op het gebied van waterverbruik zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of het debiet. Low-flow beluchters zijn een andere optie om de hoeveelheid water die per spoelbeurt in toiletten en urinoirs wordt gebruikt, tot wel 50% te verminderen. Deze fitting vermindert de hoeveelheid water die tijdens het doorspoelen in je toilet of urinoir stroomt, maar doet geen afbreuk aan de prestaties of het comfortniveau.