Overleef de feestdagen met een wijnklimaatkast

Overleef de feestdagen met een wijnklimaatkast

December is waarschijnlijk de maand met de meeste gezellige diners en familiebezoekjes. Ik zeg gezellig, maar niet iedereen is hier even blij mee. Laat me jou wat tips geven om deze dagen goed door te komen. 

Gezellige sfeer

Je kent het wel, die leuk dansende kaarsjes, sfeerlichtjes en misschien zelfs wel een openhaard. Bij het idee alleen al krijg je een warm gevoel van binnen. Creëer een warme sfeer in huis om een positief gevoel bij iedereen op te wekken. Mocht het diner niet bij jouw thuis plaatsvinden, geef dan kaarsjes cadeau bij degene waar je op bezoek komt, zo heb je ook gelijk een leuk kerstcadeautje! 

Het juiste drinken bij de maaltijden

Misschien wel het belangrijkste aspect voor deze dagen. Goed eten is zeker ook belangrijk, maar stel je eens voor dat je naast dat heerlijke stukje vlees niet een bijpassende wijn hebt. Dan smaakt het eten toch een beetje minder lekker. 

Lekker eten creëert een goed humeur, dus als je bij je schoonouders zit waar je het niet zo goed mee kan vinden, dan kun je dankzij de heerlijke maaltijd waarschijnlijk meer hebben. 

Wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast is tegenwoordig een enorm hip inbouw apparaat. Door hem in te bouwen verlies je er geen ruimte voor, heb je het direct binnen handbereik en de wijn wordt op de gewenste temperatuur bewaard. Met een twee zone wijnklimaatkast bewaar je witte en rode wijn op de juiste temperatuur. Vergeten wijn te kopen voor de kerst en de winkels zijn al dicht? Met een wijnklimaatkast overkomt je dit niet meer want er is altijd een voorraad wijn!

 

Wijn en gerechten

Serveer jij als voorgerecht een stukje vis? Hier past een lekkere witte droge wijn uitstekend bij, die jij op de juiste temperatuur klaar hebt liggen in jouw wijnklimaatkast. Als hoofdgerecht ligt er een lekker stuk vlees te sudderen waarbij een rode wijn beter past. Met een twee zone wijnklimaatkast heb je ook de rode wijn op serveertemperatuur en kan je deze wijn direct voor jouw gasten inschenken. 

 

Spelletjes

Mijn laatste tip is om leuke spelletjes te spelen. Wees bewust van welk spel je kiest want als je familieleden hebt die niet goed tegen hun verliest kunnen, zijn spellen zoals mens erger je niet, niet helemaal geschikt. Onze favoriet is 30 Seconds, hierbij lig je altijd wel een keer in een deuk wat de sfeer ook weer enorm ontspant. 

Fijne feestdagen!