Hoe kan jij de badkamer ruimtelijk inrichten?

Hoe kan jij de badkamer ruimtelijk inrichten?

Als mensen gaan verhuizen of het huis verbouwen hebben ze vaak al een idee hoe de woonkamer en slaapkamer eruit moeten zien. De inrichting van een badkamer is vaak wat lastiger. Er zijn veel keuzes die je moet maken en die hebben allemaal invloed op de uitstraling van de badkamer. De kleuren die je gebruikt, wat voor sanitair je neerzet, de indeling van de douche, bad en wastafel. Dit kan nogal overweldigend zijn. Om jou een handje te helpen hebben we een paar handige tips voor het inrichten van de badkamer.

Laat het ruim lijken met lichte kleuren

De badkamer is vaak niet de grootste ruimte in het huis. Als je niet wilt dat het te klein aanvoelt kan je gebruik maken van wat trucjes voor een ruimtelijk effect. Lichte en neutrale kleuren zorgen er voor dat de kamer groter lijkt. Als je niet alleen maar lichte kleuren wilt hebben is het een leuk idee om donkere tegels te gebruiken, zo houd je het ruimtelijke effect en heb je een mooie afwisseling in kleuren.

Deel de kamer slim in

Met lichte kleuren kom je een heel eind, maar er zijn nog meer dingen die je kan doen om de badkamer zo ruim mogelijk in te richten. Een van onze favoriete trucjes is het gebruik maken van een glazen douchewand. Glas is transparant en dit zorgt er voor dat het design van de badkamer niet onderbroken wordt. Een cabine of stenen wand zorgen er voor dat de ruimte een stuk kleiner wordt en dat is zonde, maak daarom zoveel mogelijk gebruik van glas!

Een andere manier is om zwevende badkamermeubels te plaatsen. Deze zijn erg praktisch want je kan er van alles opbergen waardoor de kamer netjes en praktisch blijft. Als de badkamermeubels zwevend zijn staan ze los van de vloer en daarom neemt het optisch gezien niet veel ruimte in beslag. 

Wees niet bang om keuzes te maken

Ruimte is niet altijd een luxe dat je hebt bij het inrichten van een badkamer, om die reden zal je keuzes moeten maken. Een bad lijkt heel leuk, maar hoe vaak ga je er werkelijk gebruik van maken? Is een wc in de badkamer echt nodig of heb je aan één wc in het huis genoeg? Deze keuzes zal je moeten maken, anders krijg je een badkamer die van alles heeft, maar het eigenlijk niet past.Om het inrichten van de badkamer wat makkelijker te maken kan je gebruik maken van een 3D badkamerplanner. Je kan dan aangeven hoe groot jouw badkamer is en kan je kijken of alles past, welke kleuren goed matchen en welke vloertegels passen bij het interieur. Zo krijg je een goed beeld hoe de badkamer er uit gaat zien en dat maakt de indeling een stuk makkelijker!