Hoe kies ik de juiste trap voor mijn nieuwbouwwoning?

Hoe kies ik de juiste trap voor mijn nieuwbouwwoning?

Bij een nieuwbouwwoning hoort natuurlijk ook een nieuwe trap. Maar het uitkiezen van een trap kan nog een hele klus zijn. De trap moet er mooi uitzien, maar moet ook veilig en duurzaam zijn. Er zijn veel verschillende soorten trappen. Je kunt kiezen voor een moderne, klassieke of toch een landelijke trap. En dan heb je ook nog eens keuze uit het materiaal dat voor de trap wordt gebruikt. Voordat je een nieuwe trap uitkiest, moet  je rekening houden met bepaalde dingen.

Kies de stijl van de woning

Voordat je lukraak een nieuwe trap uitkiest, is het handig om eerst de stijl van het interieur van de woning te bepalen. Als je dit hebt gedaan, maakt het de zoektocht naar de juiste trap veel gemakkelijker. Je dient namelijk een trap uit te kiezen die past bij het interieur van je woning. Als je hebt gekozen voor een modern interieur, kun je je trap ook een modern uiterlijk geven. Kies dan bijvoorbeeld voor een design trap. Deze trap wordt vaak gemaakt uit combinaties van hout en metaal en je kunt deze trap helemaal naar je eigen wensen aanpassen.

Soorten trappen

Er zijn erg veel verschillende soorten trappen, dit maakt de keuze voor een nieuwe trap niet gemakkelijk. Wanneer je niet veel ruimte beschikbaar hebt of niet veel ruimte wilt verspillen aan de trap, kun je kiezen voor een ruimtebesparende trap of een trap op maat. Maar er zijn ook veel trappen waarmee je een statement kunt maken:

  • De rechte trap

Dit model wordt het meest gebruikt in woningen. De naam zegt het al, het is een rechte trap. Deze kan prima in kleinere ruimtes geplaatst worden en geeft ook nog eens de mogelijkheid om een ruimte onder de trap te bouwen, bijvoorbeeld een opbergruimte.

  • De spiltrap

Bij deze trap, ook wel draaitrap genoemd, lopen de treden in een draai. Deze trap heeft bijna altijd open traptreden, wat een open uitstraling geeft. Deze trap kan op een relatief klein oppervlak geplaatst worden en ziet er sierlijk uit.

  • De kwartslagtrap

De kwartslagtrap is een trap waar een hoek in zit. Dit kan een hoek van 90 graden zijn, maar de hoek kan ook specifiek op maat gemaakt worden. Deze trap wordt vooral toegepast in grotere ruimtes.

Kies voor duurzaam

Als je een nieuwbouwhuis koopt, wil je waarschijnlijk dat de keuken, badkamer en alle meubels lang mee kunnen gaan. Maar voor de trap wil je natuurlijk ook een lange levensduur. Kies daarom voor duurzame materialen. Deze materialen kunnen ervoor zorgen dat je trap maar liefst tien jaar langer meegaat dan een standaard trap. Als je nog veel moet klussen in je nieuwbouwhuis en er moet noodzakelijk een nieuwe trap geplaatst worden kun je eerst kiezen voor een goedkope en simpele trap. Door al de bouwwerkzaamheden is de kans groot dat de trap wordt beschadigd. Als alle bouwwerkzaamheden voorbij zijn, kun je de trap altijd laten renoveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *