Hoe lang moeten uw meubels meegaan?

Hoe lang moeten uw meubels meegaan?

Als die gloednieuwe bank of relaxfauteuil vanuit de meubelzaak wordt afgeleverd, ziet hij er zo fris en mooi uit dat u mag verwachten dat hij eeuwig meegaat. Sommige artikelen lijken dat wel te doen. Veel gezinnen hebben erfstukken, meestal stukken die door zorgvuldige vakmensen zijn gemaakt van massief hardhout. Zelfs deze kunnen krassen en onvolkomenheden hebben opgehoopt en worden evenzeer gekoesterd voor hun geschiedenis als voor de manier waarop ze er vandaag de dag uitzien.

Hoe lang moet een dressoir meegaan?

Een normaal dressoir voor de televisie moet gemiddeld 5-20 jaar meegaan. Dit hangt sterk van het onderhoud, het materiaal en het gebruik af.

 • Tekenen van verslechtering: Verkleuring, vlekken, krassen. Laden die plakken of vallen van de geleiders. Wees vooral waakzaam voor wiebelen of onvastheid, want een ongebalanceerde kist of commode is een groot veiligheidsprobleem.
 • Preventie en conservering: Zoals bij alle hout, stof en was. Vermijd het plaatsen van zware, niet opgevulde voorwerpen op het oppervlak of gebruik een bekleding. Controleer regelmatig de lades en de trekkers en trek ze aan.
 • Opmerkingen: Laden en commodes worden geleverd met beslag om ze aan de muur te bevestigen en om kantelen te voorkomen. Gebruik het, vooral als er kinderen aanwezig zijn.

Hoe lang moet een eetkamerstoel meegaan?

5-15 jaar, afhankelijk van de dikte en de zwaarte van het frame.

 • Tekenen van verslechtering: Wankelen, oneffenheden, losraken, evenals krassen en dingetjes. Net als bij kleine tafels is de achteruitgang van de constructie een veiligheidsprobleem.
 • Preventie en conservering: Stof, schoon en was. Als er schroeven zijn, deze regelmatig vastdraaien. Leun niet achterover op twee poten. Als de stoel op een hard oppervlak zit of over een hard oppervlak glijdt, breng dan beschermende kussens aan op de voeten.

Hoe lang moet een bed meegaan?

5-20 jaar. Matrassen moeten mogelijk vaker worden vervangen, afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik. Echter, veel mensen houden het bed zelf vele jaren, afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en de constructie. Bedstijl komt en gaat ook, en het juiste bed hangt af van uw voorkeur. Een trendy bedframe kan een statement maken; terwijl een meer neutraal en eenvoudig bed de tand des tijds kan doorstaan.

 • Tekenen van achteruitgang: Verkleuringen, vlekken en krassen op het hoofdeinde of het voeteneind. Kraken, versplinteren, oneffenheden, doorzakken. Als u de matras heeft vervangen en nog steeds niet comfortabel slaapt, kan het probleem met het bed zelf zijn.
 • Preventie en conservering: Schoonmaken en wassen van het hoofdeinde. Spring of val niet zwaar op het bed. Als het frame kan worden aangescherpt, doe dit dan regelmatig.
 • Opmerkingen: Soms kunnen het hoofdbord en het frame afzonderlijk worden vervangen.

Hoe lang moet een boekenkast meegaan?

5-20 jaar, of zelfs langer, afhankelijk van het gebruik. Net als een commode of kist kan een boekenkast tot 20 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit en de manier waarop deze wordt gebruikt voor opslag, weergave, enz.

 • Tekenen van achteruitgang: Krassen, verkleuring, onvastheid, doorhangende planken.
 • Preventie en conservering: Schoonmaken en wassen. Zwaardere boeken opslaan op lagere planken.
 • Opmerkingen: Boekenkasten moeten voor de veiligheid aan de wanden worden bevestigd.