Hoe vind ik een goed verhuisbedrijf?

Hoe vind ik een goed verhuisbedrijf?

Verhuizen kan door eenieder anders ervaren worden. Sommige mensen vinden het superleuk; een nieuwe omgeving en een ruime woning! Anderen die hoeven eigenlijk niets van deze activiteit omdat er toch wel heel veel bij komt kijken. Je moet alle spullen in de nieuwe woning zien te krijgen en dan zonder de antieke vaas die je van oma hebt geërfd te breken. Oef, wat een karwei! Hoe vind je hiervoor een goed verhuisbedrijf, zoals Bravo Verhuizingen?

Gaat alles altijd een stuk makkelijker met een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf kan de taken rondom de verhuizing lichter maken voor jou. Ondanks het inhuren van zo’n bedrijf kan er niet met zekerheid gezegd worden dat je geen stressvolle momenten zal hebben op dezen dag(en). Er kunnen bijvoorbeeld vervelende dingen gebeuren zoals verhuizers die te laat bij jou thuis aankomen, facturen die niet kloppen of spullen die kapotgaan waarbij het verhuisbedrijf niets wilt vergoeden. Om zulke problemen te voorkomen is het van belang om meerdere bedrijven om een verblijvende offerte te vragen en duidelijkheid te krijgen over de wijze waarop zij te werk gaan. Dus zeker niet maar één of twee bedrijven benaderen!

Erkend vs. Niet erkend

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je met een erkend en geregistreerd verhuisbedrijf werkt. Dit geeft extra zekerheid. Wel moet er gezegd worden dat je hier vaak meer betaald, maar ze worden vaker door mensen gekozen omdat ze vaker op een andere manier te werk gaan dan andere verhuisbedrijven.

Niet erkende bedrijven werken volgens hun eigen voorwaarden en zijn niet aangesloten bij een bond. Dit kan voor de volgende situatiees zorgen:
– Het zelf moeten vergoeden van gebroken of verloren spullen;
– Eigen risico kan heel erg hoog liggen;
– Uiteindelijke betalingen die niet kloppen met de voor het vooraf afgesproken bedrag.

Handige tips om zulke problemen te voorkomen

– Werk alleen met erkende verhuisbedrijven;
– Vraag bij meerdere bedrijven offertes op. Zo kan je makkelijker bepalen welk bedrijf woekerwinst wil maken en welk bedrijf realistisch is in hun prijsbepaling;
– Zorg ervoor dat het bedrijf goed inschat wat de kosten zullen zijn ten aanzien van de hoeveelheid spullen die jij verhuisd wilt hebben;
– Vraag waarop het te betalen bedrag is gebaseerd. Wat zijn de vervoerskosten, de arbeidskosten voor het tillen van de spullen en wat is dient er vooraf betaald te worden;
– Vraag of er extra toeslagen zijn voor weekenden of feestdagen.

The Golden Tip

En als laatste: Stel zoveel mogelijk vragen totdat jij je goed ingelicht voelt!
Ook wanneer jij het gevoel hebt dat men geen aandacht heeft of alles snel wilt afronden, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat niemand jou opjaagt. Uiteindleijk ben jij nog steeds de klant en jij verdient het om van alles op de hoogte te zijn. Vergeet niet dat het geld dat het verhuisbedrijf ontvangt uit jouw portemonnee moet komen. Dus zorgzaam en zorgvuldig werk vanuit hun kant is zeker niet te veel gevraagd!

Bron: Woon-landelijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *