Hout met een vingerlastechniek

Hout met een vingerlastechniek

Als je op zoek bent naar hout, oriënteer je dan ook eens bij gevingerlast hout. Het is een vorm van houtbewerking die niet alleen kwalitatief goede producten levert maar ook restafval vermindert en geen onaangename verrassingen geeft. Het geleverde hout is namelijk altijd recht en ongelooflijk sterk. Je kunt stukken hout bestellen bijna zo lang als je wilt want het hout wordt op een speciale manier aan elkaar gezet. De vingerlastechniek is een oude techniek die in een nieuw jasje een wereld aan mogelijkheden herbergt. Het is helemaal van deze tijd zowel prijs- als milieutechnisch en je kunt er veel voordeel uit halen. Hout vervaardigd door middel van de vingerlastechniek is een bijzonder sterk en duurzaam product.

Hoe werkt de vingerlastechniek?

Bij de vingerlastechniek worden stukken hout als vingers in elkaar geschoven. Deze in elkaar geschoven delen worden met elkaar verlijmd waardoor de spanning en de werking die van nature in hout voorkomen verdwijnen. Deze vorm van samenvoegen zorgt voor ongelooflijk sterk hout. Een balk wordt er niet alleen kaarsrecht van en kozijnen perfect haaks, je kunt op deze manier ook andere bijvoorbeeld ronde vormen creëren of diverse kleuren hout samenvoegen zoals je wel ziet bij keukenbladen waarvan het hout met de vingerlastechniek is samengesteld.

De voordelen

Het voordeel van gevingerlast hout is dat het geleverd wordt op de maat die jij bestelt en kaarsrecht of haaks is, Maar dat niet alleen: het blijft ook zo. Gewoon hout wil na verloop van tijd nog wel eens krom trekken. Bij hout bewerkt met de vingerlastechniek behoren die problemen tot de verleden tijd. Dat geeft een stuk zekerheid.

Het is prijstechnisch interessant. Hout bewerkt met de vingerlastechniek is in de praktijk goedkoper dan het in eerste instantie lijkt. De verwerkingstijd van dit soort hout is bijna drie keer zo snel omdat het niet op maat gemaakt hoeft te worden wat een enorme tijdwinst oplevert. Je bent dus veel productiever. Doordat alles perfect op maat wordt aangeleverd heb je geen restafval waardoor je niet betaalt voor hout dat je niet gebruikt. Er zijn geen kromme of slechte balken dus kun je dus scherper calculeren en hoef je geen reserve voorraad aan te houden. Wil je bundels hout bestellen maar heb je verschillende lengtes nodig dan is dat geen probleem. Met hout dat gevingerlast is kun je alle kanten uit.

Vind je een beetje kleurschakering in het hout mooi dan kan het een idee zijn om verschillende houtsoorten samen te voegen. Doordat al het hout de vingerlastechniek ondergaat zijn de meeste combinaties mogelijk. In de meubelindustrie wordt hier veel gebruik van gemaakt.

Bij Bearoptimawood heb je geen opslagruimte nodig. De voorraad blijft gewoon bij hun wat opslagkosten scheelt. Met het Just in Time-systeem, geef je aan wanneer je het hout nodig hebt zodat de bestelling op tijd wordt aangeleverd.

Duurzame productiemethode

Alle reststukken hout worden zoveel mogelijk verbruikt waardoor een maximale productiecapaciteit uit het beschikbare hout wordt gehaald met een minimum aan inkoop. Dit gecombineerd met werken volgens de richtlijnen van onder andere KOMO en FSC zorgen voor een milieuvriendelijk product waar je ook nog eens tien jaar garantie op krijgt. Een absolute win-win situatie.