Binnenkort verbouwen? Ga een container huren

Binnenkort verbouwen? Ga een container huren

Heb je de geest gekregen toen je het afgelopen jaar noodgedwongen vaker thuis aan het werk was? je bent erg tevreden over je woning, maar het kan altijd nog mooier en nog beter. Of is het je tuin die de aandacht heeft getrokken. Je hebt een budget vastgesteld en je verbouwingsplannen concreet gemaakt. Binnenkort ga je aan de slag. Het wordt een hele klus en je verwacht dat je veel tuinafval, grondafval, of verbouwingspuin gaat produceren. Wat ga je daarmee doen? Je kunt het zelf wegbrengen, maar een container huren is makkelijker en ook duurzamer.

Zelf doen of uitbesteden?

Met een solide auto en aanhangwagen kun je uiteraard om de zoveel dagen zelf je puin en afval naar de milieustraat brengen. Houd er rekening mee dat je hier veel tijd, moeite en kilometers mee kwijt bent. Houd er ook rekening mee dat je waarschijnlijk meer puin en afval produceert dan je van tevoren dacht. Als je ruim in je tijd zit, dan is deze optie te overwegen. Wie zijn tijd liever efficiƫnt indeelt, kan veel beter een container huren. Het vergt dan alleen wat overleg met buren en overburen, omdat je container een tijd lang een parkeerplaats bezet houdt. Je container wordt gebracht en weer opgehaald, zodat je alle tijd kunt besteden aan je hoofddoel: zo goed en zo snel mogelijk je huis of tuin verbouwen. Natuurlijk kost een container huren geld, maar de kans is groot dat het een stuk voordeliger is dan zelf proberen je afvalstroom te reguleren.

Welke container huren?

Je kunt verschillende maten en soorten containers huren. Men heeft de verantwoording voor een goede afvoer van het afval, maar vraagt wel enige medewerking. Je kunt niet zomaar tuinafval bij je verbouwingsafval gooien. Er zijn hiervoor speciale groencontainers, restcontainers en containers voor grondafval. Ook heb je de keuze uit verschillende inhoudsmaten. Is je verbouwing klein, dan is een container van 4 m3 of 6m3 vaak voldoende. Bij een meer ingrijpende verbouwing kun je beter gaan voor een container van 10m3 of groter. Er zijn zelfs containers te huur tot 40m3. Weet je niet precies hoeveel je nodig gaat hebben? Overleg dan met een productspecialiste. Door hun jarenlange ervaring hebben we een goed beeld van de hoeveelheid afval per verbouwing.

Container huren – service en duidelijke afspraken 

Een container huren bij Rode Bak betekent dat ze deze brengen en halen in heel Nederland. Je spreekt samen af voor welke periode je een container voor je huis mag hebben. Is je container eerder vol, dan komen ze hem graag eerder ophalen. Loopt je planning uit en moet je langer gebruik maken van de container? Ook dat is geen probleem. Check voordat je een container huur of er bepaalde restricties zijn. Moet je een vergunning aanvragen voor het plaatsen op straat, zorg dat dat je dit op  tijd doet. Per gemeente hanteren ze eigen regels omtrent het plaatsen van een container op straat.