Infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen zijn een ideale manier om je ruimtes te verwarmen. Of dit nu in huis, op kantoor of in de schuur is. Een groot voordeel van infrarood warmtepanelen is dat ze direct warmte afgeven. Je hoeft dus niet te wachten, zoals bij andere manieren van verwarmen vaak wel het geval is. In ruimtes tot 3 meter hoogte kun je de infrarood warmtepanelen monteren op het plafond of op de muur. Het ontwerp van de infrarood warmtepanelen maakt dat ze in iedere ruimte en ieder interieur gebruikt kunnen worden, zonder uit de toon te vallen. Je kunt dus gerust je interieurstijl drastisch omgooien en je warmtepanelen behouden.

Veilig en zuinig

Behalve ideaal in ieder interieur, zijn infrarood warmtepanelen ook nog veilig en zuinig. De infrarood warmtepanelen van Polarheat zijn CE, EN en EU goedgekeurd. Er is geen risico op het branden van je handen wanneer je de panelen aanraakt, omdat ze een bepaalde maximale temperatuur hebben. Je kunt daarnaast met een geschikte thermostaat ook nog zones instellen. Door zones in te stellen kun je energie besparen. De infrarood warmtepanelen schakel je dan alleen in die zone in waar je warmte nodig hebt. De andere zones vereisen dan geen energie. En dat scheelt.

Gemakkelijk in gebruik

Je kunt het gebruik van de infrarood warmtepanelen nog gemakkelijker voor jezelf maken door het in- en uitschakelen van de panelen te laten reageren op beweging. De infrarood warmtepanelen in een bepaalde ruimte gaan dan aan als er beweging gedetecteerd wordt en schakelen uit wanneer er een bepaalde tijd geen beweging is gedetecteerd. Je kunt zelf bepalen of dit na 30 of 60 minuten is. Zo hoef je nooit handmatig de infrarood warmtepanelen in te schakelen. Het is bij infrarood warmtepanelen wel van belang dat je panelen kiest met het juiste vermogen voor jouw ruimte en de grootte van die ruimte.