Is een bouwkundige keuring nodig of niet?

Is een bouwkundige keuring nodig of niet?

Een huis kopen is een flinke stap investering, waarbij je achteraf niet voor verrassingen wilt komen te staan. Een bouwkundige keuring biedt uitkomst als je meer zekerheid wilt weten over de technische en onderhoudsstaat van een woning. Meer weten over een bouwkundige keuring? Wij vertellen hieronder alles wat je moet weten.

Waarom een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Als je van plan bent om een huis te kopen is het fijn als je meer zekerheid hebt betreft de bouwkundige staat. Dit voorkomt dat je achteraf te maken krijgt met onvoorziene onderhoudskosten door (verborgen) gebreken. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren biedt je de gewenste zekerheid over de huidige staat van de woning. Na het aanvragen van een keuring is er een inspectie van een bouwkundige op locatie nodig. Van de kruipruimte tot aan de zolder wordt gecontroleerd door de bouwkundig inspecteur. Alle genoteerde gegevens en gemaakte foto’s betreft de bouwkundige staat van de woning worden later uitgewerkt tot een bouwkundig rapport. Dit rapport geeft je direct en duidelijk inzicht in de huidige staat van de woning.

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren is altijd verstandig. Een huis kopen kost veel geld, dus je wilt het liefst zo veel mogelijk zekerheid. Met een bouwkundig rapport weet je precies waar je aan toe bent. In dit rapport staat naast de huidige technische en onderhoudsstaat van de woning ook een kostenraming. In deze kostenraming worden de kosten voor alle directe, korte termijn (1 tot 5 jaar) en lange termijn onderhoudswerkzaamheden in een overzicht gezet. Zo weet je na het kopen van het huis direct met welke onderhoudskosten je de komende jaren kunt verwachten.

Een ander voordeel van een bouwkundige keuring is dat je met het bouwkundig rapport een sterkere onderhandelingspositie hebt. Met alle gebreken van een woning op papier kan je natuurlijk beter onderhandelen over een lagere prijs van de woning.

Bouwkundige keuring aanvragen

Overtuigd om een bouwkundige keuring uit te laten voeren? Vraag direct een keuring aan bij Huiskeur. Deze partij werkt met hoogopgeleide bouwkundigen met jarenlange ervaring in de bouw. Voor slechts €299 ontvang je een uitgebreid en professioneel bouwkundig rapport.