Laadperron bouwen: welke types docklevellers zijn er allemaal?

Laadperron bouwen: welke types docklevellers zijn er allemaal?

Vrachtwagen zijn er in allerlei verschillende modellen en afmetingen, daarom zijn er ook verschillende type docklevellers. Voor elk type vrachtwagen is er wel een geschikte dockleveller beschikbaar. Lees hieronder wat een dockleveller is en welke verschillende types er zijn.

Wat is een dockleveller?

Docklevellers worden gebruikt om de opening en het hoogteverschil tussen het voertuig en het laadperron te overbruggen. Een dockleveller zorgt ervoor dat de overslag van goederen op een veilige en soepele manier kan plaatsvinden. Dock levellers zijn verkrijgbaar in verschillende types, van handbediend tot automatisch.

Verschillende docklevellers

Elk laadperron en voertuig is anders, daarom zijn er vele verschillende types docklevellers mogelijk. Zo is er voor elk distributiecentrum wel een passende oplossing te vinden. Of je nou op zoek bent naar een dockleveller voor een magazijn met standaard vrachtwagens of een groot distributiecentrum: Loading Systems zorgt voor een passende oplossing.

  • Uitklapbare klep. Dit type dockleveller met uitklapbare klep is geschikt voor de meeste laadperrons waar standaard voertuigen opereren.
  • Uitschuifbare klep. Bij laadperrons waarbij een groter bereik is vereist is dit type het meest geschikt.
  • Combi dockleveller. Dit type is toepasbaar bij laadperrons voor trailers en busjes.
  • Handbediend. Kan er een traditionele dockleveller gebruikt worden? Dan is een handbediende dockleveller vaak het meest geschikt.

Offerte aanvragen bij Loading Systems

De docklevellers van Loading Systems staan bekend om de duurzaamheid. De docklevellers zijn voorzien van een geheel gesloten hydraulisch systeem. Door de toepassing van een zware hardverchroomde hoofdcilinder met dubbele afdichting werkt dit systeem met een lage werkdruk. Dit reduceert storingen en vergroot de duurzaamheid. Meer weten over de docklevellers van Loading Systems? Ga naar Loading-systems.com voor meer informatie en vraag direct een offerte aan.