Je tuin duurzamer maken, hoe doe je dat?

Je tuin duurzamer maken, hoe doe je dat?

Duurzaamheid is dé nieuwe trend van het moment, want zeg nou zelf, het is tijd dat we een beetje voor onze planeet gaan zorgen toch? Daarom is het belangrijk om dit ook in je eigen huis en tuin omgeving te gaan doen, want een beter milieu begint bij jezelf. Je tuin duurzamer maken is waarschijnlijk eenvoudiger dan je denkt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame stoelen voor in de tuin, of een aantal tegels verwijderen zodat je meer ruimte hebt voor groen.  In dit artikel krijg je een aantal tips om binnen no-time van jouw tuin een duurzame oase te maken!

Duurzaam Design

Lekker zitten, een mooi design, én duurzaam, dat is bijna onmogelijk zou je zeggen toch? Nou niet dus! Tegenwoordig zijn er enorm duurzame design tuinmeubelen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Kijk bijvoorbeeld eens op Tuinmeubelshop voor meer inspiratie! Duurzame tuinsets zijn vaak van materialen geproduceerd die niet schadelijk zijn voor de natuur. Ook kan duurzaam tuinmeubilair gemaakt zijn van een materiaal dat is hergebruikt, zoals plastic. Recyclen is hot en de nieuwste en beste tuinmeubel designers gaan hier graag in mee.

Duurzame materialen

Zoals vermeld is het verstandig om te kiezen voor een materiaal dat niet schadelijk is voor het milieu. Denk hierbij aan bamboe en rotan. Door dat deze grassoorten ontzettend snel groeien is het gebruik van deze materialen veel beter voor het milieu dan bijvoorbeeld hout. Voor hout moeten namelijk bomen gekapt worden en dat willen we natuurlijk vermijden.

Zet een regenton in je tuin

Plaats een regenton en vang water op zodat je je planten een handje kan helpen. Water uit de kraan is eigenlijk helemaal niet zo goed voor veel planten. Ze drinken veel liever natuurlijk water. Ditzelfde geldt voor kamerplanten. Zet de regenton in de schaduw zodat je kan voorkomen dat er te snel algen in groeien.

Secondhand is de nieuwe trend!

Wat nog beter is dan nieuwe, duurzame spullen voor in de tuin aanschaffen is natuurlijk kiezen voor gebruikte spullen. Ga eens langs de kringloop wanneer je op zoek bent naar een nieuwe schutting, planten pot of tuintafel. Tweedehands is helemaal hip en met een klein likje verf en wat creativiteit tover je je eigen tuin zo om tot een duurzame hippe oase!