4 tips voor het kiezen van de beste zonnepanelen

4 tips voor het kiezen van de beste zonnepanelen

Het is dé manier om energie te besparen nu de prijzen door de oorlog in Oekraïne uit de pan zijn gevlogen; zonnepanelen. Niet alleen zorgen de zonnepanelen ervoor dat jij wat extra geld overhoud, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu. Grote kans dus dat jij steeds meer zonnepanelen in Tilburg zult tegenkomen. Maar hoe weet je welke zonnepanelen geschikt zijn voor jou? Wij vertellen het je hier!

Betrouwbare verkoper

Doordat zonnepanelen zo populair zijn, zien verschillende mensen hierin hun kans. Zorg dus dat jij je zonnepanelen aanschaft bij een betrouwbare verkoper. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende bedrijven die al flink wat kennis en ervaring hebben. Zonnepanelen kopen in Waalwijk bij een betrouwbare en kwalitatieve leverancier is dus vrij eenvoudig! Let bij het zoeken naar zonnepanelen op het keurmerk ‘Zonnekeur’. Daarnaast kun je via een energieloket in contact komen met betrouwbare installateurs.

Het vermogen

Niet iedereen heeft evenveel stroom nodig. Het is daarom raadzaam om goed te bekijken wat je nodig hebt.  Het is niet nodig meer vermogen aan te schaffen, dan wat je verbruikt. Bepaal samen met je leverancier wat de mogelijkheden zijn, deze kan je goed voorlichten over welke panelen in jouw situatie de beste optie zijn.Over het algemeen hebben zonnepanelen een vermogen van 370 Watt piek per paneel. Maar je kunt dus ook kiezen voor goedkopere zonnepanelen (met minder vermogen) of duurdere (met meer vermogen).

De kleur

Natuurlijk wil jij ook dat jouw zonnepanelen mooi staan op het dak. Hiervoor kun je een kleur selecteren die bij jouw huis past. De meeste zonnepanelen hebben een blauwe of zwarte kleur. De opbrengst van beide panelen zijn vergelijkbaar, maar het is wel zo dat de blauwe vaak wat goedkoper zijn.

Welke omvormer moet ik gebruiken?

Naast het kiezen van zonnepanelen, moet je ook goed kijken naar welke omvormer je wilt gebruiken. De omvormer moet namelijk het vermogen van jouw zonnepanelen goed aankunnen. Daarnaast zijn niet alle zonnepanelen en omvormers even goed met elkaar te combineren. Het is daarom aan te raden om beide producten bij dezelfde leverancier aan te schaffen. Ook is het handig om een omvormer met schermpje te nemen. Hierop zie je gelijk hoeveel jouw zonnepanelen opbrengen. Je kunt dan ook meteen zien als er een probleem is. Denk er daarnaast aan om een MPPT aan te schaffen, deze zorgt dat de stroomproductie zo hoog mogelijk is.