Latex spuiten is super strak!

Latex spuiten is super strak!

Weet je niet meer hoelang het geleden is dat jouw woning voor het laatst geschilderd is? Ben je jouw oude kleurenpalet zat en is het tijd voor iets nieuws? Of ben je net verhuisd en passen de huidige kleuren niet helemaal bij jouw interieurstijl? Dan wordt het hoogstens tijd om hier iets aan te doen! Je denkt misschien aan schilderen, maar wij hebben iets beters in gedachten: latex spuiten door een professionele latex spuiter. Het is niet alleen sneller en goedkoper dan schilderen, maar er zijn ook nog een hoop andere voordelen. Lees maar verder!

Weinig onveilige stoffen

Latex spuitverven zijn op waterbasis en bevatten geen giftige oplosmiddelen. Dit maakt het gebruik van latex spuitverven veel veiliger voor de mensen in de buurt.

Geen geuren

Ken je dat? Je stapt ergens binnen en het ruikt naar verf? Je wilt waarschijnlijk gelijk weer omdraaien, dus deze geur dagenlang in je huis hebben is helemaal niet zo prettig. Gelukkig zijn latex spuitverven vrij van geuren. Het is echter nog steeds raadzaam om een ​​ademhalingsmasker te dragen en ramen te openen bij het aanbrengen van latex spuitverf.

Veilig

De spuitverf is vrij van brandbare oplosmiddelen in de samenstelling. Hierdoor zijn deze verven veel veiliger in het gebruik, omdat er in tegenstelling tot alkyd spuitverven een niet noemenswaard brandgevaar is.

Gemakkelijk schoon te maken

Wanneer je spuitverf gebruikt, is enige hoeveelheid overspray of uitlopen onvermijdelijk. Het voordeel van deze verf, is dat het zo gemakkelijk schoon te maken is. Let op dat je de verf afveegt als deze nog nat is. Veeg de aangetaste delen af ​​met warm zeepachtig water en het oppervlak is binnen enkele minuten volledig schoon. Wanneer je kiest voor een professionele latex verf spuiter – wij raden dat aan – wordt dit natuurlijk allemaal voor je geregeld.

Effectief op de meeste oppervlakten

Historisch gezien was latexverf een ongeschikte keuze voor onbehandelde houten oppervlakken, behangpapier en metalen oppervlakken. Door het hoge watergehalte was er altijd het risico dat vocht het oppervlak binnendringt. Bij onbewerkt hout bestond het risico dat het water de houtnerf zou verhogen en bij metalen oppervlakken bestond het gevaar van roesten. Door latexverf op behang aan te brengen, zou het oppervlak weer gaan bladderen. Met het gebruik van latex spuitverf zijn al deze risicofactoren geëlimineerd, omdat het vochtgehalte veel lager is en toch gemakkelijk aan te brengen is.

Droogt sneller op

En dan gaan we naar de redenen die je direct kunt zien op je muur! Doordat latex-spuitverven dunner zijn en het oppervlak sneller bedekken drogen ze snel. Opeenvolgende verflagen kunnen snel opnieuw worden aangebracht, wat de tijd die nodig is voor een schilderklus aanzienlijk verkort.

Minder kans op vervaging

Latex spuitverven hebben superieure eigenschappen zoals weerstand tegen vergeling en vervaging. Dit is een veelvoorkomend probleem bij alkydverven, die ook vatbaar zijn voor schimmelgroei. Latex spuitverven blijven onaangetast door schimmel en schimmel.

Hogere dekking

Latex spuitverven hebben ook een hoge mate van dekkracht. Hierdoor kun je ook goed verven over een andere kleur. Met de juiste toepassing kun je een volledige dekking en blijvende resultaten bereiken.