LED verlichting in de industrie

LED verlichting in de industrie

Voor de industriële sector worden steeds strengere normeringen opgelegd om het energieverbruik in deze sector te reduceren. In de industrie wordt non-stop gewerkt in enorme fabrieken. Hierbij zijn de veiligheidsnormen ook nog eens erg belangrijk. Zo is het vaak verwisselen van verlichting niet gemakkelijk. Industriële LED verlichting kan in dat geval in oplossing zijn.

LED verlichting korte terugverdientijd

LED verlichting heeft in verhouding met andere verlichting een veel kortere terugverdientijd. Hoewel de aanschaf hoger ligt dan bij de alternatieven kost het op lange termijn veel minder geld. LED verlichting maken namelijk veel meer branduren dan andere verplichting. Vooral in een grote ruimte waar veel verlichting nodig is kunnen er veel kosten worden bespaard. Daarnaast wordt met LED verlichting ook nog eens de CO2 uitstoot verminderd.

Hogere productiviteit en veiligheid

Naast de korte terugverdientijd op LED verlichting hebben de industriële ondernemingen steeds meer belang bij een goede verlichting. Daarom werken sommige onderneming ook met een lichtplan dat alles beschrijft rondom het licht. Het goed uitwerken van dit plan kan ook een positieve invloed hebben op de operationele kosten en ook de productiviteit verhogen binnen het bedrijf.

Gezondheid

Gezondheid van de werknemers behoort uiteraard bij alle werkgevers voorop te staan. Bij de industriële sector werken vaak mensen in grote aantallen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden optimaal zijn. Het plaatsen van LED verlichting kan hierbij een cruciaal punt zijn. Een goede verlichting kan namelijk stress verminderen wat ook weer een positief effect kan hebben op het ziekteverzuim bij de organisatie. Verder is ook voldoende licht erg belangrijk tijdens het werken, het kan namelijk de sfeer en op die manier de productiviteit verhogen.

Plaatsing

Er zijn tegenwoordig een behoorlijk aantal organisaties die LED verlichting kunnen plaatsen. Sommige organisaties zijn zelfs gespecialiseerd in het plaatsen van LED verlichting in de industriële sector. Bij deze sector wordt de plaatsing vaak in een grote getale gedaan, waardoor het uitbesteden van het plaatsen van LED verlichting een aantrekkelijk alternatief is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *