Leer de verschillende soorten natuursteen kennen die vaak in gebouwen gebruikt worden

Leer de verschillende soorten natuursteen kennen die vaak in gebouwen gebruikt worden

Sinds de oudheid wordt natuursteen al als bouwmateriaal gebruikt. Tegenwoordig kun je, met de ontwikkeling van de wereld van de bouw en de binnenhuisinrichting, een speciaal voor jou gemaakte natuursteen op maat gebruiken. Veel mensen kiezen voor natuursteen om redenen van schoonheid, luxe, en stevigheid. Natuursteen kan ook op elk deel van je huis toegepast worden, of het nu voor vloeren, muren, of decoraties is. Natuursteen is gesteente dat op natuurlijke wijze door de natuur gevormd wordt, maar niet alle natuursteen kan voor bouwdoeleinden gebruikt worden. Hier zijn enkele soorten natuursteen die voor gebouwen gebruikt kunnen worden.

Natuursteen voor fundering

De fundering is het belangrijkste onderdeel als je een huis gaat bouwen. De fundering moet een sterke en stevige structuur hebben, zodat het huis er op kan staan. Daarom gebruikt men bij het maken van de fundering vaak natuursteen om hem sterker te maken. De steensoort die voor de fundering gebruikt wordt is kassei of splitsteen, die afkomstig is van grote kasseien en in kleinere delen gebroken wordt om het gemakkelijk te kunnen verwerken.

Natuursteen voor vloeren en muren

Marmer en graniet zijn de populairste soorten natuursteen die als muur- en vloerbekleding gebruikt worden. Marmer heeft unieke en gevarieerde motieven en patronen. Vanwege zijn schoonheid en zijn sterke en stevige aard heeft marmer een relatief duurdere prijs. Behalve marmer is ook graniet de meest gebruikte natuursteen voor vloeren en wanden. Graniet heeft helderder motieven en kleuren. In het algemeen worden marmer en graniet veel gebruikt voor vloeren en muren binnen het huis. Voor muren en vloeren buiten het huis, zoals de garageruimte, wordt vaak de natuursteen koraal gebruikt. Dat komt omdat koraal een ruwere en golvende textuur heeft, zodat als je garagevloer aan water blootgesteld wordt, je vloer niet glad zal zijn.

Soorten natuursteen die voor decoratie gebruikt worden

In het algemeen kunnen alle soorten natuursteen, zoals marmer, graniet, en koraal, gebruikt worden voor binnen- en buitenversieringen van het huis. Het hangt af van de creativiteit van de architect en de vakman die aan het werk gaan, en natuurlijk doe jij daar ook aan mee.