Maak iets moois van jouw entree

Maak iets moois van jouw entree

Als we het over de verzorging van de tuin hebben, gaat het vaak over de achtertuin. Hierdoor is de voortuin vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Hartstikke zonde natuurlijk, want de voorkant van je woning is het eerste wat mensen zien. En daarnaast is ook de voortuin een prima plek om eens lekker te gaan zitten en te genieten van het weer als de zon schijnt. Maak daarom ook iets moois van je entree.

Kom tot rust

De tuinmeubelen staan vaak in de achtertuin. Maar als de zon voor een groot gedeelte van de dag aan de voorkant schijnt, is het een optie om hier ook wat meubelen neer te zetten. Dit hoeft niet gelijk een complete loungeset te zijn, maar een bankje of een hangstoel staat juist hartstikke leuk. Rijden er in jouw straat veel auto’s voorbij? Dan wil je als je buiten zit hier niet al te veel last van hebben. Zorg voor extra privacy met planten die flink uit kunnen groeien, zoals een vlinderstruik.  

Bevestig een deurluifel

Moet je regelmatig aan de voordeur klussen, omdat het verf aan het afbladderen is? Ga dan eens op zoek naar een mooie deurluifel. Dit is eigenlijk een afdakje voor boven je voordeur en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er luifels in een rechte of gebogen vorm of luifels met acrylbeglazing. Het grote voordeel van een deurluifel is dat de deur op deze manier beschermd wordt tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast geeft het je entree een leuk extraatje. Ook is het handig om hier te schuilen voor de regen of harde wind als jij of je bezoek even buiten een sigaret wil roken.

Werk met figuren

Zou je graag iets unieks in je voortuin willen? Laat enkele figuren dan de basis zijn voor de manier waarop de tegels en de planten aangebracht worden. Zo kan je kiezen om de tegels in vierkante patronen te laten leggen. Om dit aan te vullen zet je een aantal grote vierkante bloembakken neer, laat je een vierkante vijver aanbrengen in het midden van de voortuin of misschien is het juist wel heel passend om vierkante grasmatten neer te leggen. Daarnaast is het nog mogelijk om te spelen met hoogteverschillen door bijvoorbeeld vlonders neer te leggen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *