Waarom je planten in je huis moet plaatsen

Waarom je planten in je huis moet plaatsen

Planten worden voornamelijk in de tuin geplaatst, omdat ze al het groen op deze manier beter in leven kunnen houden. Veel mensen die geen groene vingers hebben, kiezen er dan ook vooral voor om een kunstplant in hun huiskamer neer te zetten. Maar wist je dat het juist enorm goed voor je is om een echte plant in de verschillende ruimtes van je woning te plaatsen? Steek zelf genoeg tijd en energie in de verzorging van je planten en je krijgt er een hoop voor terug.

Meer zuurstof

Als je op een kantoor werkt of hebt gewerkt, dan heb je vast wel eens meegemaakt dat een van je collega’s een klein plantjes op zijn of haar bureau had staan. Op dat er in de ruimte zelf een aantal grote planten staan. Dat is niet alleen bedoeld als decoratie, maar ook om de ruimte te voorzien van voldoende zuurstof. In een kantoor hebben heel veel mensen extra zuurstof nodig, planten helpen hier een handje aan mee door zelf ook zuurstof te produceren. Daarom kan het ook absoluut geen kwaad om thuis in je vensterbank een aantal planten neer te zetten. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om online mooie planten aan te schaffen. Hoef je niet op en neer naar een tuincentrum.

Slaap lekker!

Een plant neerzetten in je slaapkamer, dat is toch raar? Nou, eigenlijk is dat juist hartstikke handig. Want naast de productie van meer zuurstof zorgen ook veel planten voor de zuivering en de bevochtiging van de lucht. Hierdoor slaap jij niet alleen een heel stuk lekkerder, maar ben je ook beter bestand tegen een griepepidemie. Bang dat je de plant van je nachtkastje stoot? Zet deze dan bijvoorbeeld bovenop de kledingkast of in de vensterbank.

De verzorging van jouw kamerplant

Zoals je leest, zorgt de kamerplant als het ware voor jou. Zorg er daarom ook zelf voor dat je de kamerplant in leven houdt. Hier heb je echt niet veel tijd voor nodig; eens per week water geven is al voldoende. Houd daarnaast rekening met de stand van de zon. Als deze elke dag volop in je vensterbank schijnt, is het beter om de kamerplant een ander plekje te geven zoals de eettafel of de salontafel als het om een kleinere plant gaat. Houd daarnaast ook goed in de gaten of de plant enorm gaat groeien, in dat geval is het verstandig om de plant over te potten naar een grotere bloempot.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *