Maak je huis moeilijk om in te breken!

Maak je huis moeilijk om in te breken!

Het mag dan heel logisch klinken, maar het belangrijkste wat je kunt doen om te voorkomen dat er in je huis ingebroken wordt is om altijd je deuren en ramen op slot te doen! Statistieken laten zien dat in bijna dertig procent van de inbraken, de inbrekers simpelweg door een deur gelopen zijn die niet op slot zat. Vergeet ook niet de garage op slot te doen!

De volgende belangrijke veiligheidsmaatregel is – de juiste sloten kiezen. Vraag je lokale slotenmaker voor zijn professionele mening om de beste sloten te identificeren voor jouw thuis situatie.

Je deuren moeten tenminste één nachtslot hebben. Experts raden nachtsloten aan met een grendel van tenminste 1 inch lang. Wanneer je een deur met glaspanelen vlakbij de deurknop hebt, zul je moeten investeren in een nachtslot die aan beide kanten een sleutel nodig heeft, een zogenaamde dubbele cilinder slot.

Het is beter om deuren met glaspanelen en holle deuren te vermijden als voor- en achterdeuren. Buitendeuren moeten gemaakt worden van massief hout of met een massieve houten kern, massief metaal en glasvezel. Let ook op het deurkozijn; installeer een massieve metalen kozijn met 3 inch schroeven voor elke plaat, wanneer het gaat. In elk geval moeten beide deuren en ramen vast zitten met schroeven die niet te verwijderen zijn.

Spionnetjes zijn een ouderwetse, maar effectieve oplossing om te zien wie er voor de deur staat wanneer je die open doet. Vergeet ook de ramen ook niet: er kunnen sloten op elk soort raam geïnstalleerd worden. Nogmaals, vraag je lokale slotenmaker om advies over welke sloten het beste geschikt zijn voor je ramen. Laat nooit de sleutels in de sloten op je ramen!

Maak van je huis geen gemakkelijk doel voor criminelen! Neem een wachthond, of installeer een veiligheidssysteem voor je huis met meerdere beschermingslagen. Een sticker laten zien dat je bezit beschermd wordt door een veiligheidssysteem is soms ook genoeg om onbevoegde, inbrekers en dieven af te weren.

Je kunt ook investeren in veiligheidslichten om potentiële verborgen plekjes te verwijderen waar inbrekers zich kunnen verstoppen, en ook in metalen rolluiken of roosters om de toegang tot je bezit te beperken. Aangezien de meeste inbraken plaats vinden wanneer mensen niet thuis zijn, laat de lichten aan, of stel de licht timers zo in dat de lichten automatisch aan en uit gaan, ook wanneer er niemand thuis is.

Slotenmaker-24.nl zorgt voor snelle en professionele mobiele slotenmakersdiensten in de omgeving van Almere: https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-almere-255.html.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *