Wat je moet weten als je dozen kopen moet

Als je een bedrijf hebt waarbij je producten moet verzenden naar klanten, dan hoort dozen kopen er simpelweg bij. Sterker nog: hoe meer dozen je kopen moet, hoe beter. Want alleen als je veel producten verkoopt (en dus veel omzet maakt), moet je veel dozen kopen. Bij de aanschaf van deze dozen, is echter wel enige kennis vereist. Niet elke doos is namelijk hetzelfde en niet elke doos kan dus in elk geval gebruikt worden. Bovendien is het zo dat een slimme inkoop van dozen je op den duur veel geld kan besparen. Om die reden hebben wij in dit artikel ten eerste de verschillende soorten dozen op een rijtje gezet, zodat jij altijd de juiste dozen besteld, en geven we je daarnaast enkele verdere aandachtspunten mee bij de aankoop van deze dozen.

 

Je kunt tal van verschillende soorten dozen kopen

Niet elke doos is hetzelfde, zeiden we al. Maar dat is een understatement: dozen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Vooral die maten zijn cruciaal bij de aanschaf, want de grootte van de doos is vaak bepalend voor het verzendbedrag. En omdat je dat bedrag zo laag mogelijk wilt houden, wil je natuurlijk een doos die precies groot genoeg is voor jou producten, en dus niet veel groter. Hierbij kun je kiezen tussen brievenbusdozen (die door de brievenbus passen), de vouwdoos en de postdoos. Al deze soorten dozen zijn er bovendien weer in verschillende materialen. Je kunt ze bestellen in de standaardvorm van karton, maar in veel gevallen zijn er ook andere mogelijkheden. Overigens zijn aanbieders van zulk soort dozen, verzenddozen dus, vaak ook tegelijkertijd aanbieder van andere soorten dozen. Hierbij kun je denken aan verhuisdozen, opbergdozen en wijndozen. Dus niet alleen als je een bedrijf hebt, maar ook in andere gevallen kun je bij hen terecht voor een geschikte doos.

 

Tips bij het kopen van dozen

Als we uitgaan van bedrijven, dan zijn er een paar dingen waar nog eens extra rekening mee gehouden moet worden, als ze dozen kopen. Ten eerste is het voor hen raadzaam om de dozen in grote hoeveelheden aan te schaffen. Door gelijk een flinke voorraad in te slaan, krijg je in veel gevallen namelijk een fikse korting op het totaalbedrag. Verder is het voor bedrijven aan te raden om hun dozen te laten bedrukken; bedrukte dozen dragen namelijk bij aan naamsbekendheid en een professionele uitstraling.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *