Masief bamboe in de horeca

Waarschijnlijk heb je wel eens bamboe gezien. Wist je alleen dat er vandaag de dag een nieuw soort bamboe op de markt is verschenen? Dit is ook wel de massieve bamboe, een soort bamboe die nog sterker is dan de klassieke bamboe. Er zitten dan ook veel voordelen aan deze vorm van bamboe, niet voor niets dat deze bamboe steeds meer in de horeca wordt gebruikt. Laten we eens kijken wat het is en waarom jullie in de horeca ook zouden moeten kiezen voor massieve bamboe.

Wat is massieve bamboe?
De eigenschappen van massief bamboe hout zijn vele malen beter dan het normale houd. De stevigheid en de statigheid zorgen ervoor dat bamboe plaatmateriaal een uitstekend alternatief voor alle andere soorten platen. [Massief bamboe is goed te verwerken | https://www.kosa-bamboo.nl/bamboe-balken-planken-latten/verwerking-bamboe-planken] Ze verbuigen dan ook niet bij veranderingen van het weer. Sommige normale planken willen bijvoorbeeld nog wel eens uitzetten als het warm weer is. Met bamboe, en al helemaal massieve bamboe, heb je dit probleem niet meer. De planken zullen zo altijd hun rechte vorm behouden.
Bamboe plaatmateriaal is gemaakt van dunne strips die gelijmd worden in verschillende richtingen. Deze plaat houdt dan ook in dat de bamboe strips verticaal op elkaar worden geplaatst voordat ze worden vastgedrukt Dit geeft de massieve bamboe een veel fijner oppervlak om te zien en om te voelen. Er zijn ook bepaalde massieve bamboe planken die iets grover ogen, hier zijn de platen op een horizontale manier op elkaar vastgemaakt.

Waar kun je het dan voor gebruiken?
Er zijn verschillende voorbeelden te noemen waarvoor massieve bamboe een uitstekend materiaal zou zijn wat je kunt gebruiken. Zo kan je het gebruiken voor het aanrecht, vocht trekt er niet in en het is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Dit houdt dan ook in dat het als bar gebruikt zou kunnen worden, ook weer hier geldt dat vocht van bijvoorbeeld het bier niet zomaar in het houdt zal trekken. Dit is toch voor de horeca wel een zeer groot voordeel ten opzichte van normaal hout.
Wist je dat bamboe ook helemaal niet zo heel erg duur is om te gebruiken? In tegenstelling tot ander kwaliteit hout, denk bijvoorbeeld aan eik of aan beukenhout, dan valt die bamboe echt wel mee. En het is zo dat je maar een keer een massieve bamboe plank hoeft te kopen, bamboe is namelijk bekend door de ontzettend sterke werking. Mocht je jou horeca gelegenheid voorzien van de best mogelijke vorm van hout dan biedt massief bamboe echt de ideale oplossing. Geen vochtplekken meer, makkelijk schoon te maken en het heeft een mooie uitstraling. De beste investering voor ieder café of restaurant, wel zo prettig voor de klanten. Op [kosa bamboe|https://www.kosa-bamboo.nl] vind je meer informatie over bamboe, zo weet je ook binnen no time waarom je voor deze soort planken zou moeten kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *