Milieuvriendelijke badkamermaterialen om dit jaar te gebruiken

Milieuvriendelijke badkamermaterialen om dit jaar te gebruiken

In deze blog onthullen we de meest populaire eco-materialen om dit jaar te gebruiken bij het renoveren van een badkamer.

We zijn op Instagram gegaan voor hashtag-gegevens om de top vijf van trending milieuvriendelijke huishoudmaterialen voor het jaar van 2022 op te sommen, om diegenen te helpen die milieubewuster willen worden als het gaat om re-styling voor het nieuwe seizoen.

De zomer is officieel afgelopen en het is het perfecte moment om je interieur te heroverwegen. Als je jouw badkamer wilt renoveren, dan raden wij het aan om voor producten die gemaakt zijn van duurzame materialen te kiezen.

Keramiek

Het nummer één trending eco-materiaal volgens Instagram is keramiek, met meer dan 8.200.000 hashtags.

Over het algemeen gemaakt door mengsels van klei, aarden elementen, poeders en water te nemen, is keramiek een samensmelting van natuurlijke stoffen.

Keramiek is een steeds grotere keuze als het gaat om badkamerinrichting. Naarmate we de seizoenen verschuiven, zien we meer gedurfde tinten verschijnen, zoals citroengeel en azuurblauwe keramische tegels, maar ook kleurrijke keramische waskommen. Mix deze gedurfde kleuren met een stijlvolle keramische wastafel voor het ultieme eigentijdse gevoel.

Staal

Staal is een van ’s werelds meest duurzame materialen en is trending met 5.426.219 Instagram-hashtags. Staal is herbruikbaar en een van de meest gerecyclede stoffen ter wereld, wat wij zeker waarderen.

Het is een geweldige optie voor diegenen die thuis een luxe, op een boetiekhotel geïnspireerde esthetiek willen creëren. Het opnemen van een vrijstaand bad voor deze sfeer is een must en bij voorkeur een van staal. Een stalen bad straalt ongekende luxe uit.

Gecombineerd met een donker kleurenpalet bestaande uit diep brons en grijs, draagt dit bij aan de verleidingsstijl van het hotel.

Bamboe

Met ongeveer 4.550.000 hashtags op Instagram en een zeer hernieuwbare bron, is bamboe het derde trending materiaal. Bamboe heeft geen mest nodig om te groeien en herstelt zichzelf vanaf de wortels.

Het is altijd een goed idee om aspecten van de natuur op te nemen in een duurzaam badkamerinterieur. Dat is tenslotte waar duurzaamheid en natuur over gaat.

Het combineren van bamboe- of rotanaccessoires zoals badmatten of opbergdoosjes met kamerplanten en ander groen is een eenvoudige manier om een kleine ruimte op te frissen.

Messing

Messing volgt op de voet, met 4.227.286 Instagram-hashtags. Messing kan oneindig vaak worden gerecycled, wat aanzienlijke milieuvoordelen heeft.

Messing is een tijdloos materiaal, perfect om te gebruiken als je op zoek bent naar een lange levensduur. Subtiele geborstelde messing producten zoals kranen en accessoires brengen een luxe warmte in de badkamer.

Recyclet hout

Met meer dan 2.100.000 Instagram-hashtags is hergebruikt hout het op vier na meest trendy milieuvriendelijke materiaal.

Door de vraag naar nieuw gewonnen hout te verminderen, is teruggewonnen hout een hernieuwbaar materiaal dat ontbossing tegengaat. Dit soort hout is momenteel een enorme trend, dus wat is een beter moment om (teruggewonnen) hout in de badkamer te verwerken?

Gebruik verschillende tinten eiken voor wandpanelen en vloeren met verweerde look. Houd muren neutraal of helderwit voor een heldere en luchtige, natuurlijk ogende ruimte.