Welke tuinset past bij je tuin?

Welke tuinset past bij je tuin?

Als je volop van je tuin wil genieten, is het belangrijk om het mooi in te richten. Een prachtige tuinset mag dan niet ontbreken. Maar ze bestaan natuurlijk in heel wat verschillende uitvoeringen. Welke set moet je dan kiezen? Wij geven je advies!

Verschillende materialen

Of je nu op zoek bent naar een 6 persoons tuinset of een 4 persoons tuinset, je hebt altijd de keuze tussen verschillende materialen. En elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling. Denk goed na over welke stijl je wil creëren. Zo maak je eenvoudig de juiste keuze. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden!

Aluminium: de juiste keuze voor een moderne tuin

Houd jij van de moderne stijl? Dan is een aluminium tuinset een goede optie. Dit materiaal ziet er namelijk erg strak uit. Daarnaast is het erg kwalitatief en vergt het geen onderhoud. 

Hout: past goed bij de landelijke stijl 

Wil je je tuin sfeervol maken? Dan zoek je beter naar een houten tuinset. Want hout is een materiaal dat veel charme uitstraalt. Bovendien zijn houten tuinmeubels doorgaans wat eleganter vormgegeven. 

Hout en metaal: ideaal voor een industriële tuin

Je kan hout en metaal ook perfect met elkaar combineren. Er zijn tuinsets die dit al doen, maar je kan al je tuinmeubels ook apart kopen. Kies dan bijvoorbeeld voor houten tuinstoelen in combinatie met een aluminium tafel. Een goed idee als je houdt van de stoere industriële look!

Geef je tuin een romantische uitstraling met een balkonset 

Wil je een vleugje romantiek toevoegen aan je tuin? Dan is het leuk om voor een balkonset te kiezen. Zo’n set is voornamelijk bedoeld voor op je balkon, maar staat ook erg leuk in de tuin. Een balkonset is doorgaans niet zo groot, maar je kan het combineren met een leuke tuinset. Zorg er dan wel voor dat ze qua kleur, materiaal en vormgeving bij elkaar passen. 

Kleuren en vormgeving: waar moet je op letten?

Niet alleen het materiaal is een belangrijk aandachtspunt bij het uitzoeken van de perfecte tuinset, maar ook de vormgeving en kleuren. Een houten tuinset heeft bijvoorbeeld niet altijd een landelijke uitstraling. Er zijn ook strakke houten tuinsets die beter in een moderne tuin passen. Maar hoe maak je dan de juiste keuze?

Als je bijvoorbeeld een moderne design tuin wil ontwerpen, kies je het best voor tuinmeubels met strakke lijnen. Zwart en wit zijn kleuren die er goed passen. Voor een landelijke of romantische tuin zijn boogjes, versiersels en krulletjes dan weer wenselijk. Gebruik bij deze stijl liever geen zwart of wit, maar kies voor natuurlijke tinten. Voor de romantische look mag je wel wit gebruiken.

Meer genieten met de juiste tuinset

Optimaal genieten van je tuin? Dat doe je met de juiste tuinset. Geef je tuin een mooie moderne uitstraling met strakke aluminium tuinmeubels. Heb je liever een landelijke tuin? Kies dan voor hout. Of combineer beide materialen voor een industriële feel. Voeg tevens een balkonset toe als je je tuin uniek wil maken!