Netten: Simpel, maar cruciaal voor bescherming!

Netten: Simpel, maar cruciaal voor bescherming!

Vrijwel overal waar je komt zie je de toepassing van netten met een beschermende functie. Daarnaast worden netten geproduceerd in verschillende stoffen, met verschillende structuren. Zo is een sportnet open van structuur, zodat het niet al te veel beïnvloed wordt door de wind. In deze blog bespreken we drie soorten netten die bescherming bieden aan jou of aan jouw eigendommen. Daarnaast vertellen we kort waar je op moet letten bij het aanschaffen van deze netten. Op deze manier kom je erachter wat de cruciale functie is van deze simpele tools.

Aanhangernet

Een aanhangernet beschermt jouw goederen en zorgt ervoor dat bepaalde goederen de aanhanger niet verlaten. Daarnaast is het verplicht om een aanhangernet te gebruiken bij het vervoeren van goederen. Het is echter belangrijk om te weten welke goederen vervoert moeten worden, bij het kiezen van een aanhangernet. Zo kan je netten kopen bij Nettenshop, die ieder dienen voor verschillende stoffen. Dit heeft allemaal te maken met de stof en structuur van een aanhangernet. Bij fijne stoffen, zoals zand, is dit bijvoorbeeld een aanhanger gaasnet.

Winddoek

Een winddoek kan sportvelden en tuinen beschermen tegen harde wind. Dit bevordert de concentratie en het comfort van mensen. Bij tennis zorgt een winddoek bijvoorbeeld voor minder invloed van harde wind op de bal. In een tuin kan het comfortabel zijn om harde wind te reduceren. Daarnaast zorgt bedekt een winddoek het zicht voor buitenstaanders.

Afdekzeil

In Nederland kunnen wij niet het hele jaar genieten van warm en zonnig weer. Daarom is het belangrijk om jouw zwembad te beschermen tegen vuile stoffen, in de koude maanden. Daarnaast zorgt het in de warme maanden voor warmtebehoud in het water. Omdat zwembaden verschillen in formaat, kan je afdekzeilen kopen in specifieke formaten. Zo weet je zeker dat het zwembad volledig afgeschermd is van vuile stoffen.