Meer licht met dakkapellen

 Meer licht met dakkapellen

Natuurlijk daglicht is heel belangrijk voor mensen. En met dakkapellen kun je meer licht in je huis krijgen. Bovendien scheelt het met dakkapellen vaak in de ruimte in je huis. Je bouwt als het ware uit met een dakkapel. Dakkapellen zijn vaak groter dan een raam dat oorspronkelijk in je dak zat, waardoor er meer licht je huis in kan komen. Het is aan jou om te bepalen welke afmetingen je voor je dakkapel wil. Dat geldt ook voor het materiaal dat je voor je dakkapel wil. 

Houten dakkapellen

De klassieke houten look krijg je voor elkaar met een houten dakkapel. Hout is goed te bewerken en maakt het zo mogelijk om je dakkapel geheel naar jouw smaak te maken. Houten dakkapellen vereisen wel enig onderhoud. Je zal het dakkapel soms moeten (laten) schilderen bijvoorbeeld. Het is mogelijk je houten dakkapel af te laten werken met kunststof. Zo behoud je de houtlook, maar profiteer je van de voordelen van kunststof.

Kunststof dakkapellen

Een kunststof dakkapel is onderhoudsvriendelijk. Kunststof heeft een lange levensduur en vraagt amper om onderhoud. Je kunt bij kunststof dakkapellen ook kiezen voor verschillende kleuren en prints. Het is zelfs mogelijk een houtlook voor je kunststof dakkapel te kiezen. Zo oogt je dakkapel nog steeds als hout, terwijl je de voordelen van een kunststof dakkapel hebt. Het grote voordeel is dat je geen last hebt van weersomstandigheden. Hout is bijvoorbeeld veel gevoeliger voor temperaturen en vocht. Kunststof heeft dat weer niet. 

Mogelijkheden voor beide varianten

Welk soort dakkapel je ook kiest, je kunt rekenen op een garantie van 10 jaar en HR++ isolatieglas. Daarnaast heeft een dakkapel standaard een draaikiepraam. Hout is milieuvriendelijker, kunststof onderhoudsvriendelijker. De materialen zijn grotendeels voorzien van een KOMO keurmerk en het hang-sluitwerk van de kunststof dakkapellen is ook nog SKG goedgekeurd. Je bepaalt zelf of je een plat of schuin dak op je dakkapel wil.