Nieuwe trends voor in je huis

Nieuwe trends voor in je huis

Je hebt een nieuw huis gekocht en je bent een beetje aan het zoeken naar een passende inrichting. Dat zal niet makkelijk zijn. Er zijn zoveel zaken waar je uit kunt kiezen en het moet ook duurzaam zijn. Behang of muurverf? Gordijnen of lamellen? Een hoekbank van leer of stof? Naast dat die keuze belangrijk is wil je je huis ook van jóu maken. Dat doe je door elementen in je huis toe te passen die niet iedereen heeft. Daar gaat dit artikel ook over. Welke drie trends maken jouw huis helemaal van jou?

Smart home

Smart homes zijn helemaal hip en trendy. Daarnaast ook gloednieuw. Dat maakt precies het verschil in jouw huis. Iets wat nieuw is heeft nog niet iedereen. Jij kan daarmee de show stelen in jouw huis. Nu reist bij jou de vraag: wat is een Smart home? Met de term ‘smarthome’ wordt een huis bedoeld dat is voorzien van allerlei slimme apparaten. Deze apparaten worden slim genoemd, omdat ze beschikken over een internetverbinding (draadloos of met draad), waardoor ze contact kunnen maken met servers, diensten en andere apparaten in, rondom en buiten het huis. Bovendien zijn deze apparaten (vaak) op allerlei manieren te bedienen: met een app, netwerk of met de stem. Daarnaast kun je die devices vaak ook vanuit een andere locatie bedienen — buitenshuis dus.

Gietvloer betonlook

Gietvloeren met betonlook zijn populair en duurzaam. De industriële uitstraling van een gietvloer spreekt veel mensen aan en ook de voordelen ervan zijn aantrekkelijk. Dat het mensen aanspreekt betekent niet dat veel mensen zo’n gietvloer hebben. Integendeel. Mensen kiezen voor hun huis vaker praktische vloeren dan mooie dure gietvloeren. Als jij er dus eentje aanschaft ben je een echte trendsetter. Een vloer is niet alleen om op te lopen. Ook moet het goed passen bij de rest van het interieur. Om zo’n prachtige vloer te behouden zijn er een aantal puntjes waar je op moet letten. Er kunnen vrij gemakkelijk krassen op ontstaan. Bij het verschuiven van meubels en plantenpotten bijvoorbeeld. Het is handig om zulke voorwerpen te voorzien van vilt. Wil jij ook zo’n vloer? Kijk op: gietvloer betonlook.

Breng de natuur in huis

De wereld om ons heen verandert snel en met name op technologisch gebied. Bijna dagelijks staan we bloot aan prikkels uit de stad om ons terug te trekken, te relaxen en rust te vinden in de natuur. Je bent een stuk minder gestrest als je een rondje hebt hardgelopen? Dit zie je ook terugkomen in het interieur qua kleuren, vorm en materialen. Je gaat veel natuurlijke, aardse kleuren zien zoals alle tinten groen in combinatie met poedertinten zoals zachtroze en zandkleur. Ook is de bovenstaande trend heel belangrijk in veel interieurs. Natuurlijke materialen zoals vilt, wol, rotan, bamboe, hennep en riet passen goed in deze interieurstijl in combinatie met organische vormen. Met deze kleuren en materialen haal je de natuur in huis én de rust die dit met zich mee brengt. En een laatste tip: koop prachtige grote groene kamerplanten bij dit interieur.