Op zoek naar een nieuwbouwwoning?

Op zoek naar een nieuwbouwwoning?

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Je hebt veel keuze uit verschillende woningen, ook een nieuwbouwhuis kan voor jou een goede optie zijn. Een nieuwe woning laten bouwen is natuurlijk erg spannend en zorgt voor jarenlang optimaal woonplezier, maar het biedt nog veel meer voordelen. Nieuwbouwwoningen zijn namelijk erg duurzaam. Dit scheelt niet alleen op je energierekening, ook bij de bouw en de hypotheek kan dit al verschil maken in de kosten.

Bouw een duurzaam huis

Het bouwen van een duurzaam huis begint al goed bij het afsluiten van een hypotheek. Voor de aankoop van een energiezuinig huis mag je namelijk extra geld lenen. Let op: deze regeling verschilt wel per bank. Sommige banken geven namelijk rentekorting op de hypotheek bij energiezuinige nieuwbouw.

Duurzame woningen besparen grondstoffen, zijn energiezuinig en vaak ook gezonder voor de bewoners van de huizen. De woningen worden bijvoorbeeld beter geventileerd en dit is erg goed voor de gezondheid van de mens. De Rijksoverheid weet dit ook en daarom steunen zij duurzame bouwprojecten met subsidies. De belangrijkste subsidie is de Groenregeling. Duurzame woningen die bedoeld zijn om permanent in te wonen, kunnen hiervoor in aanmerking komen. Per huis kan met deze subsidie een bedrag tot 150.000 euro ‘groen gefinancierd’ worden.

Duurzaam wonen

Nieuwbouwhuizen worden over het algemeen goed geïsoleerd. Je woning blijft goed verwarmd in de winter, maar zorgt er ook voor dat het lekker koel blijft in de zomer. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Je verbruikt namelijk minder energie in een goed geïsoleerde woning. Ook worden nieuwbouwhuizen vaak voorzien van zonnepanelen. Hiermee wekt het huis zelf duurzame energie op. Sommige nieuwbouwwoningen zijn zelfs volledig energieneutraal of wekken zelfs meer energie op dan er wordt verbruikt.

Schakel een aankoopmakelaar in

Ook voor de nieuwbouw blijkt het inzetten van een aankoopmakelaar een slimme zet. Deze makelaar helpt je namelijk bij het gehele koopproces. Deze tussenpersoon kent de woningmarkt en helpt je bij het onderhandelen over de prijs van de woning. De vraag naar nieuwbouwwoningen zit weer in de lift, maar dit verschilt nog erg per plaats en regio. Een aankoopmakelaar kan, door zijn kennis en ervaring, vaak een geschikte woning die voldoet aan al jouw eisen vinden. Ook weet de tussenpersoon alles over de administratieve afhandeling, zoals de financiering en de afrekening van de notaris.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *