Pensioen in Zicht cursus met je partner

Pensioen in Zicht cursus met je partner

Na jarenlang gewerkt te hebben, is het eindelijk zover… je mag met pensioen! In de relatie met je partner kan hierdoor veel veranderen. Ineens ben je veel meer thuis, zijn jullie vaker op elkaar aangewezen en moeten jullie hier een weg in zien te vinden. Deze verandering in de relatie na de pensionering kunnen drastische gevolgen hebben. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een echtscheiding.

Scheiden na tientallen jaren huwelijk

Scheiden op latere leeftijd komt steeds vaker voor. Dat stellen na tientallen jaren huwelijk echt wel bij elkaar blijven en niet meer uit elkaar zouden gaan, is een illusie. De afgelopen tien jaar is de gemiddelde leeftijd waarop men een echtscheiding aanvraagt zelfs gestegen. In veel gevallen heeft de pensionering van één van de partners hier invloed op gehad.


Redenen voor echtscheiding op latere leeftijd

Echtparen waarvan hun relatie (of huwelijk) in het teken stond van de kinderen of carrière, kunnen problemen ondervinden op het moment dat de kinderen uit huis gaan of wanneer één of beide partners met pensioen gaan. In sommige gevallen ontdekken echtparen dat ze elkaar eigenlijk niets meer te vertellen hebben en dat ze er geen geluk meer uithalen om nog langer bij elkaar te zijn.

Daarbij speelt ook het feit dat het in gang zetten van een echtscheiding tegenwoordig veel makkelijker is dan tientallen jaren geleden. Ook wordt het maatschappelijk gezien meer geaccepteerd.

Op weg naar de juiste balans in je relatie

Een goede voorbereiding op je pensioen is het halve werk. Veel werkgevers bieden een Pensioen in Zicht cursus aan om aanstaande gepensioneerden goed voor te bereiden op hun pensioen.

Belangrijk is om je relatie niet uit het oog te verliezen. Je hoeft echt niet alles samen te gaan doen. Het is belangrijk dat beide partners elkaar de vrijheid geven. Met pensioen gaan doe je namelijk samen. Het is belangrijk om hier samen een goede balans in te vinden. Hoe gaan jullie de tijd samen invullen?

Pensioen in Zicht cursus mét je partner

Een cursus van Essenburgh helpt jou én je partner aan een goede start van je pensioen.  Tijdens de Pensioen in Zicht cursus van Essenburgh ga je in op de verschillende aspecten van de pensioentijd, zoals gezondheid, afscheid nemen, het onderhouden van je relatie en de invulling van de pensioentijd. Dé perfecte voorbereiding op jouw welverdiende pensioen.