Een noodzakelijk luikje

Een noodzakelijk luikje

Wanneer je besluit een kat als huisdier te nemen, zal je ook veel voorbereidingen moeten treffen. En zeker als je een kat in huis neemt die wel een beetje onafhankelijk is en graag zelf uitmaakt wat hij gaat doen elke dag. Je zal niet de hele dag thuis kunnen zijn om jouw kat zelf naar binnen en buiten te laten, dus een kattenluik is dan zeer nodig! Zo hoeft jouw onafhankelijke vriend niet te wachten voor het raam tot je weer terug bent van het werk om z’n eigen gang te gaan.

Waar plaats je het kattenluik?

Vaak zal het kattenluik in de achterdeur of voordeur geplaatst worden. Een deur is doorgaans minder dik dan een stuk muur, dus zal de installatie van het luik een stuk makkelijker gaan. Er zal alleen maar een gat in de deur gezaagd moeten worden om het kattenluikje te installeren. Een likje verf is daarna waarschijnlijk voldoende om alles er weer spik en span uit te laten zien!

Wil je nou niet een gat in je deur maken, en graag het kattenluik in de muur verwerken? Dan zal je even iemand moeten inhuren om alles goed te laten verlopen. In de muur krijg je natuurlijk te maken met allerlei kabels en leidingen, daar wil je geen foutjes in maken! Het voordeel is wel dat het luik stevig op z’n plaats zit en op een plek waar jij zelf nooit ook doorheen hoeft.

Het kan natuurlijk ook dat je liever geen kattenluikjes in en om jouw eigen deur wilt hebben. Als je een schuur hebt die met een tussendeur verbonden is aan je huis, zou je ook daar nog een kattenluik in kunnen doen. Dan heeft de kat als het ware zijn eigen privé ingang gekregen. Wanneer de kattenbak zich ook in de schuur bevindt, is dit al helemaal en goede oplossing. De kat kan zelf bepalen waar en wanneer hij staat!