PVC vloer kopen

PVC vloer kopen

Dat de PVC vloer een erg populaire vloer is, is gezien de eigenschappen van deze vloer niet zo heel gek. De voordelen zijn gewoon vele malen groter dan de nadelen en vooral de langere levensduur van een PVC vloer is iets dat heel veel en ook steeds meer mensen aanspreekt. En daarvoor zijn ze best bereid om iets meer te betalen.

Kies voor inloopmatten

Een PVC vloer is inderdaad duurder dan als je kiest voor een laminaat vloer of een vloer van vinyl. Daarentegen gaat een vloer van PVC weer veel langer mee. Ander punt van kritiek is dat de ondergrond egaal moet zijn omdat je anders elke oneffenheid ziet en ook het feit dat de vloer sneller beschadigd wordt door bijvoorbeeld zand en steentjes wordt wel eens genoemd. Dit laatste probleem is echter te tackelen door in elk geval voor inloopmatten te kiezen en gewoon wat vaker de schoenen uit te doen in je huis. Dat je viltjes onder de pootjes van de meubels doet, spreekt uiteraard voor zich.

Stofzuiger en dweil

Groot voordeel van een PVC vloer is de levensduur, want deze vloer gaat bewezen veel langer mee dan andere vloeren. Ook het feit dat de vloer niet snel slijt vanwege een sterke slijtlaag en het feit dat een PVC vloer onderhoudsarm is, spreekt in het voordeel van deze vloer. Wat betreft onderhoud werk je gewoon met de stofzuiger terwijl je de vloer ook prima dweilt met een natte mop en met een neutraal reinigingsmiddel. Veel meer hoef je echt niet te doen. De PVC vloer is bovendien goed bestendig tegen vocht vanwege de gladde oppervlakte.

Sterke geluiddemping

Een PVC vloer laat prima warmte door en is daarom ook al perfect te combineren met vloerverwarming. Wat ook een voordeel is, is de sterke geluiddemping van deze vloer. Zeker als je in een tussenwoning woont of in een appartement is dat wel prettig, want zo voorkom je geluidsoverlast voor je buren. Wat ook al als een groot voordeel gezien wordt is dat als er sprake is van beschadigingen, dit niet betekent dat je meteen de gehele vloer hoeft te vervangen. Integendeel zelfs, want je verwijdert eenvoudig die delen die beschadigd zijn en vervangt die door nieuwe delen PVC. Met een föhn maak je het beschadigde deel eenvoudig los. Als er een PVC vloer gelegd wordt, hoef je bovendien geen beroep te doen op plakplinten omdat je de vloer strak tegen de muur legt. Ook dit wordt door veel mensen toch als een voordeel gezien.

Amper nog van hout te onderscheiden

PVC vloeren heb je tegenwoordig in tal van verschillende uitvoeringen, soorten en maten. PVC is amper nog van hout te onderscheiden maar is dus gewoon van kunststof. Je bent dan weliswaar iets meer geld kwijt voor een dergelijke vloer ten opzichte van laminaat of vinyl, je kunt echter ook heel veel langer met de onderhoudsarme vloer doen en dus is het de extra investering ook zeker waard. Alleen daarom zullen specialisten je zonder twijfel altijd een PVC vloer aanraden.

Op vloerenraamdecor.nl vind je meer vloeren en woondecoratie.