Tijd voor een nieuw kleurtje in huis?

Tijd voor een nieuw kleurtje in huis?

Heb je het gevoel dat het thuis wel wat sfeervoller of kleurrijker mag worden? Dan kan je wat decoratie in huis halen of een vloerkleed kopen, maar soms is dat niet voldoende. Hoe dan wel? Gewoon met één muurtje met kleur, het geeft een boost in huis. Je kan het zien als een blikvanger in huis, hier vertellen we je graag meer over in deze blog.

Door een muur te verven wijkt het af van de rest, maar voordat je de accent kleur aan brengt moet je je eerst afvragen; op welke muur? Want wat doet de kleur in deze ruimte, geeft het vorm of speelsheid.

Doe het zelf of toch een (binnen) schilder?

Als het plan concreet is afgesproken, is er nog één belangrijke vraag. Ga je het zelf aanpakken of geef je het werk uit handen? Het kan je uiteraard geld besparen door het zelf te doen, maar als je niet handig bent en het toch mooi wil hebben dan kan een schilder de oplossing zijn. Je kan altijd nog zelf de verf in huis halen en de voorbereidingen treffen.

Vaak hanteert een (binnen) schilder een bepaald tarief per m2 of per uur, dit kan je het best vooraf bespreken in een offerte. Dan geef je jezelf de gelegenheid om prijzen te vergelijken van meerdere schilders. Maar laten we beginnen met het begin, de verf.

De verschillende verfsoorten

Acrylverf wordt vaak gebruikt door schilders, het is een verf op waterbasis die minder schadelijk is voor uw gezondheid en het milieu. Het is een sneldrogende verf die niet snel vergeelt. Behalve acrylverf hebben we ook decoratieve verf. Dit gebruik je vaak voor een speciale muur als blikvanger in de woonkamer, het merk Sigma verkoopt duurzame verf waarmee je een fantastische glans krijgt en die is ook nog eens goed verwerkbaar. Sigma Coatings zijn verkrijgbaar in vele unieke kleuren.

Goed om te onthouden

Hoe donkerder de kleur, des te sterker en kleiner de ruimte oogt. Behalve één muur verven, kan het ook het geval zijn dat uw woning aan een schilderbeurt toe is. Verf van Boonstoppel heeft een hoogwaardige kleur en is gemakkelijk in gebruik. Een uniek verfmerk met hoogwaardige, monumentale kwaliteit. Met verfbenodigheden van Progold ben je verzekert van een indrukwekkende schilderslaag in huis.