Tips om duurzaam te verbouwen

Tips om duurzaam te verbouwen

De huizenprijzen blijven stijgen en voor starters lijkt het steeds onmogelijker om een huis te kunnen kopen na hun studie. Super gaaf en knap als het je dan toch is gelukt om je eigen huisje te kopen, maar wellicht moet daar nog wel het een en ander aan verbouwd worden! Tegenwoordig willen de meesten natuurlijk wel dat dit zo duurzaam mogelijk gebeurd; daar zullen onderstaande tips je bij helpen!

Tweedehands

Of het nu gaat om bouwmaterialen of straks de inrichting, gebruikte spullen een tweede leven geven is natuurlijk altijd een goed idee! Er zijn natuurlijk al een hoop mensen die hun huis verbouwd hebben en hier de nodige materialen niet gebruikt hebben. Struin wat tweedehands sites af en je vindt waarschijnlijk al een hoop spullen voor een leuk prijsje die jij nog goed kunt gebruiken!

Kijk waar je koopt

Er zijn natuurlijk ontzettend veel aanbieders van de producten die jij nodig hebt. Ook hierin kun je de keuze maken voor leveranciers die proberen de spullen op een duurzame manier te produceren. Deze spullen zullen vaak ook wat prijziger zijn, maar je inrichting scoren bij een tweedehandswinkel zal je juist weer een hoop geld besparen!

Afwerking

Tot slot is wel zo leuk om ook bij de puntjes op de i duurzame producten te gebruiken! Meestal wordt als laatste de tuin aangepakt, hoe leuk als je dan de duurzame producten van Adéquat gebruikt als aankleding? Schapenhek, hazelaarschermen, kastanje of robinia palen, allemaal onbehandeld en super duurzaam!