Maak je eigen design wijnrek

Maak je eigen design wijnrek

Als je een beetje handig bent kun je zo je eigen design wijnrek maken. Bijvoorbeeld zijn er tegenwoordig wijnpalen en dit is best eenvoudig te maken. Stel je voor een paal van de vloer tot aan het plafond met gaten ter grootte van de hals van een wijnfles die je er horizontaal inschuift. Als je op deze manier de wijn opslaat, droogt de kurk ook niet uit.

Belangrijk is wel waar je het rek plaatst

Indien de omloopsnelheid van de wijnen nogal snel is, is het niet echt een probleem, maar voor wijnen die langer bewaard moeten blijven is het van belang dat deze rekken niet in direct zonlicht staan. Hiermee voorkom je dat de wijn sneller veroudert. Daarnaast moet de temperatuur ook niet te hoog zijn, en zeker niet teveel schommelingen van temperatuur, aangezien dit de houdbaarheid van de wijn ook niet bevordert.

Welke wijn is lekker?

Dan is het natuurlijk nog van belang welke wijn je nu lekker vindt. Dit blijft voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Een aanrader is Tarani wijn uit Frankrijk. Dit wijnmerk heeft diverse soorten witte wijn, rode wijn en rosé wijnen van zeer goede kwaliteit die lekker makkelijk wegdrinken.