Tips om schimmel in huis te voorkomen

Tips om schimmel in huis te voorkomen

Schimmel in huis is niet alleen lelijk en onsmakelijk door de gekke vlekken die het kan maken, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Genoeg redenen om dit te willen voorkomen. De grootste boosdoener voor schimmel in huis zijn vochtproblemen. Daarom zijn de volgende tips volledig gefocust op het voorkomen, minimaliseren en oplossen van vochtproblemen in huis.

Ventilatie

Een van de, of misschien wel dé belangrijkste tip om vochtproblemen te voorkomen is goede ventilatie. Bij het douchen, koken of zelfs als er veel mensen in dezelfde ruimte zijn of zijn geweest komt er veel vocht en condens in de ruimte. Als dit vocht niet weg kan en goed kan opdrogen kan het problemen gaan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om goed te luchten door een raam open te doen of door een goed ventilatiesysteem te hebben en deze te onderhouden. Als je niet goed kunt ventileren is het dus erg belangrijk dat je wat upgrades gaat uitvoeren aan de woning om dit wel mogelijk te maken.

Isolatie

Isolatie is ook een belangrijk punt voor het voorkomen van vochtproblemen. Vocht kan ook van buitenaf komen en binnen vochtproblemen komen veroorzaken. Vocht kan minder snel binnenkomen bij een goedgeïsoleerde woning. Daarnaast heeft goede isolatie nog veel meer fijne voordelen zoals een lagere energierekening en een prettig klimaat in je huis. Het is het daarom zeker waard om je isolatie te verbeteren als je bang bent dat dit een oorzaak van vochtproblemen is.

Toch vochtproblemen?

Vochtproblemen kunnen enorm veel verschillende oorzaken hebben. Soms is het geen ventilatie of isolatie probleem en kan het erg lastig zijn om erachter te komen wat je moet doen om het op te lossen en een volgend probleem te voorkomen. Daarom is het van belang om een analyse uit te laten voeren om erachter te komen waar de problemen in jouw woning vandaan komen. Bij goeie vochtbestrijding bedrijven zoals Murprotec kun je deze gratis laten uitvoeren. Ze onderzoeken dan precies wat het probleem is en geven oplossingen op maat.