Tips voor het beveiligen van je nieuwbouwhuis

Tips voor het beveiligen van je nieuwbouwhuis

Na het op duurzame wijze laten bouwen van een nieuwbouwhuis, breekt de fase aan waarin je deze wilt laten beveiligen. Je wilt de kans op een inbraak in je nieuwe woning immers minimaliseren! Er zijn verschillende manieren, om de beveiliging van je woning te optimaliseren. Denk aan het gebruik van goede sloten, het installeren van een alarmsysteem, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over het beveiligen van woningen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen. Op deze website vind je meer informatie over de hulp die slotenmakers bieden bij de beveiliging van woningen.

Inbraakbeveiliging bestaat uit verschillende componenten

Zoals reeds beschreven werd, zijn er verschillende hulpmiddelen te gebruiken bij het beveiligen van een woning. De basis voor je inbraakbeveiliging wordt gevormd door goede sloten. Let bij de aanschaf van sloten niet alleen op het type slot, cilinder- of bijzetslot, maar zeker ook op de beoordeling van het SKG. Des te hoger deze beoordeling is, des te groter de weerstand van sloten bij een inbraak. De maximale beoordeling die het SKG aan sloten geeft is drie sterren.

Tip: wanneer je in aanmerking wilt komen voor het PKVW-keurmerk, dan is het een vereiste dat je met drie sterren beoordeelde sloten gebruikt. Het PKVW-keurmerk geeft je recht op korting op je verzekeringspremie.

Een alarmsysteem en beveiligingscamera gebruiken

Goede sloten alleen blijken in veel gevallen niet de gewenste bescherming te bieden aan woningbezitters. Als inbrekers eenmaal binnen je nieuwbouwwoning staan, worden zij op geen enkele manier meer belemmerd in hun handelen. Door naast sloten ook een alarmsysteem en beveiligingscamera te installeren, verbeter je de inbraakbeveiliging aanzienlijk. Het alarmsysteem schrikt inbrekers af, als zij de deur hebben weten open te breken. Door het geactiveerde alarmsignaal is de kans immers groot, dat buren hulp van de politie inschakelen.

2 thoughts on “Tips voor het beveiligen van je nieuwbouwhuis

  1. Wij trekken volgende week in onze nieuwe nieuwbouwwoning en hebben inderdaad zitten denken aan een alarmsysteem. Het geeft een veilig gevoel en tegenwoordig kan je ook op je telefoon de gegevens inzien van je beveiliging. Ik ga er nog eens onderzoek naar doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *