Tips voor het verduurzamen van je bedrijfspand

Tips voor het verduurzamen van je bedrijfspand

Houd jij binnen je bedrijf nog maar weinig rekening met duurzaamheid? Dan kan het goed zijn om hier verandering in te brengen. Duurzaamheid speelt een grote rol in de maatschappij, waardoor het goed is om hier met je bedrijf een steentje aan bij te dragen. Heb je geen idee hoe je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij sommen hieronder wat goede tips voor je op.

Zonnepanelen

Een goede manier om je bedrijfspand te verduurzamen, is door zonnepanelen te realiseren. Zonnepanelen voor je bedrijfspand heeft meerdere voordelen. Niet alleen is het energiezuinig omdat je zelf energie kunt opwekken, ook kan het je geld besparen op de energiekosten. Daarnaast kun je de waarde van je pand verhogen, omdat het energielabel beter wordt zodra je zonnepanelen hebt. Wil je investeren in de toekomst voor je bedrijf door zonnepanelen te realiseren? Zoncoalitie kan jouw bedrijf hiermee op weg helpen.

Goede isolatie

Een andere manier om je bedrijfspand te verduurzamen, is door te zorgen voor een goede isolatie. Door goed te isoleren zorg je ervoor dat je veel meer energie kunt besparen. Dit draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook kan dit ervoor zorgen dat de maandelijkse energiekosten een stuk lager worden en dat het energielabel van je pand beter wordt. Als jouw pand momenteel niet goed geïsoleerd is, is het goed om na te denken over welke soorten isolatie je wilt toepassen. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie.

Ledverlichting

Als je in jouw bedrijfspand nog niet voorzien bent van ledverlichting, is dit ook goed om over na te denken. Ledverlichting is namelijk enorm energiezuinig, waardoor je rekening houdt met duurzaamheid. Ledverlichting is duurzaam omdat het een lange levensduur heeft en zorgt voor minder energieverbruik. Hierdoor kun je ook weer geld besparen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Ledverlichting is te koop in verschillende kleuren, waardoor je hier kunt kiezen voor wat bij jouw pand past. Ook is het een voordeel dat ledlampen minder warm worden, waardoor je ze makkelijker kunt vervangen.

Sluipverbruik voorkomen

Nog een manier om je bedrijfspand duurzamer te maken, is om te letten op sluipverbruik. Zet jij de apparaten in je pand altijd op stand-by? Dit lijkt misschien een goed idee, maar is niet bevorderlijk voor je energieverbruik. Op stand-by modus kunnen apparaten nog steeds energie verbruiken. Het is daarom beter om apparaten compleet uit te schakelen, zodat er niet onnodig energie verbruikt wordt. Trek de stekkers uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos die je uitzet zodra je de apparaten niet meer gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook veel energiezuinige apparaten te koop. Mocht je nieuwe apparaten nodig hebben voor jouw bedrijf, is dit ook zeker iets om te overwegen als je jouw pand graag wilt verduurzamen.

Deze dingen hierboven zijn goed om te onthouden als je meer rekening wilt houden met duurzaamheid binnen je bedrijf. Hoe meer je hier rekening mee houdt, hoe beter jij je steentje bijdraagt aan het milieu. Bovendien maak je jouw bedrijfspand hiermee toekomstbestendig, wat ook alleen maar voordelen heeft!