Plinten voor jouw woning

Plinten voor jouw woning

Ben jij op zoek naar plinten voor in jouw woning? De meeste woningen zijn voorzien van een aantal plinten. De plinten maken het werk af en zorgen voor een strakke uitstraling van de woning. De plinten zorgen voor bescherming van de wand tegen beschadigen en dient daarnaast ook als decoratie van de afwerking van de vloer en van het interieur. Wij vertellen jou graag meer over de plinten, zodat jij voorbereid bent wanneer jij op zoek bent naar nieuwe plinten voor in jouw woning. 

Kies de juiste hoogte

Geen enkele hoogte is juist. Het is de bedoeling dat jij tevreden bent en dat jij je goed voelt bij de hoogte van jouw plinten. Wanneer we kijken naar een gemiddeld huishouden in Nederland, dan zien we vaak dat de plinten tussen de 9 en 12 centimeter hoog zijn. De hoogte van het plafond en de woonkamer is zeer bepalend. Over het algemeen worden de plinten hoger bij een hoger plafond. 

Plinten plaatsen 

Het plaatsen van de plinten is een redelijk eenvoudig klus. Indien jij twee linkerhanden hebt, kan je het wellicht beter uitbesteden. Door middel van houtlijm kan je gemakkelijk de plinten plaatsen. Plaats verschillende stippen of golfen op de plint met een tussenruimte van ongeveer tien centimeter. Bij een ongelijke muur kan je een dikke klodder lijm aanbrengen op de muur. Er ontstaat dan hoogstwaarschijnlijk wel een kier, maar deze kan je gemakkelijk afwerken door middel van acrylaatkit. 

Zelf inmeten

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel plinten jij nodig bent voor jouw woning. Door alles zelf op te meten kom je al een heel eind. Door alle muren in de woning waar jij plinten wilt plaatsen om te meten, kom je op een totaal aantal centimeters uit. Als je deze aantal centimeters vermenigvuldigd met 1,10 dan ga je uit van 10% extra. Wanneer je dit deelt door de lengte van de plinten, kom je er snel achter hoeveel plinten jij nodig bent voor jouw woning.