Trendy gietvloer kleuren en styling tips

Hoe creëer je een sfeervol interieur met een gietvloer?

Een nieuwe vloer is iets wat je met veel zorg uitzoekt en niet te vergelijken is met het uitzoeken van nieuw behang of een nieuwe kleur voor op de muur. Het is namelijk de basis van je interieur en ook niet iets wat je zelf even aanbrengt. Zo zijn gietvloeren al jaren niet meer weg te denken uit de interieur wereld. Een vooroordeel is dat een gietvloer vaak erg kil is, terwijl dit helemaal niet waar is! In deze blog lees je meer over gietvloer kleuren en geven wij tips hoe je jouw gietvloer een warme uitstraling kan geven.

Kleurmogelijkheden met een gietvloer

Bij een gietvloer denk je waarschijnlijk gelijk aan een beton grijze gietvloer die koel oogt. Er wordt inderdaad vaak voor een grijze gietvloer gekozen om zo de betonlook na te bootsen, maar er zijn eigenlijk veel meer kleurmogelijkheden dan dat mogelijk. Afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest kan je de kleur bepalen. Je hebt namelijk een PU Gietvloer, Polyurethaan gietvloer, of een cementgebonden gietvloer.

Binnen de PU Gietvloer zijn er eindeloos veel kleur een structuur mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor één egale kleur of het is mogelijk om voor het betonlook effect te gaan. Een PU Gietvloer kan gemaakt worden in alle kleuren van RAL, Sikkens en NCS. De cementgebonden gietvloer is een minerale gietvloer met een robuuste look. De gietvloer bestaat uit Franse mineralen die ervoor zorgen dat de gietvloer een helder kleur heeft en natuurlijke uitstraling. Deze gietvloer is een hand gesmeerd product, dus je hebt zelf geen invloed op de structuur. De kleurencollectie bestaat voornamelijk uit aarde- en betontinten.

De kleur die je uitzoekt bepaald enigszins al de warmte die de vloer uitstraalt. Zo zijn er grijs tinten die wat meer de blauwe ondertoon hebben en daardoor wat koeler kunnen ogen. Ga je voor een grijs tint waar ook het beige doorheen zit verwerkt dan krijg je al een veel warmere basis voor je interieur.

Een gietvloer combineren

Van een strakke lichte gietvloer tot een stoere betonlook gietvloer of juist een warme en levendige gietvloer. Een gietvloer is een goeie basis die past in vrijwel ieder interieur. Maar hoe combineer je een gietvloer dan zodat jouw woning een warme uitstraling krijgt?

Is het uitgangspunt een lichtgrijze gietvloer, maar ben je toch bang dat het geheel te industrieel wordt voor jouw stijl? Kies dan voor hout, textuur behang, kleur op de muren en wollige stoffen voor een warmer geheel in combinatie met een gietvloer. Misschien is de grijze gietvloer een koelere basis om mee te beginnen, maar door gebruik te maken van natuurlijke materialen en accessoires creëer je zeker een warm geheel!

Een oude woonboerderij met nog veel authentieke details, zoals de houten balken en metselwerk wat nog zichtbaar is heeft van zichzelf al veel warmte. Ga hier ook voor een grijze gietvloer en combineer dit met moderne meubels. Zo creëer je ook weer een warme sfeer, waar de authentieke elementen goed tot zijn recht komen. Industrieel, hotel chique, vintage, minimalistisch, landelijk en ga zo maar door. Met een gietvloer kun je iedere willekeurige stijl neerzetten, het is de stijlvol canvas voor je interieur. Zo kan je losgaan met het eindeloos combineren van kleuren en materialen en kan een gietvloer een warme basis zijn voor je interieur. Nog meer gietvloer inspiratie opdoen? Bezoek een keer de showroom van Solo Gietvloeren en laat je inspireren in hun belevingsruimte.