Op zoek naar een woning in Rotterdam? Denk hieraan!

Op zoek naar een woning in Rotterdam? Denk hieraan!

Op de markt voor een nieuwe woning in Rotterdam? En altijd al afgevraagd of je een bouwkundige keuring moet laten uitvoeren? Wij helpen je hier graag achter te komen door je alles te vertellen wat je moet weten over een bouwkundige keuring Rotterdam.

Wat is het?

Een bouwtechnische keuring Rotterdam is een onafhankelijke, visuele keuring van een woning. Het doel hiervan is om de staat van de woning in kaart te brengen. Dit kunnen zowel zichtbare als onzichtbare dingen zijn. Denk aan dakbedekking, fundering, constructie, gevel, kozijnen enzovoort. De essentiële onderdelen voor woongenot meteen na aankoop en in de toekomst. Het maakt niet uit waar de woning staat.

Waarom?

Het is erg belangrijk om een keuring uit te laten voeren zodat je goed op de hoogte bent van de staat van het huis. Voor veel mensen is dit zelf lastig in te schatten. Zelfs als je er wel wat verstand van hebt, kan een bouwkundige keuring nog belangrijke inzichten opleveren. Aan het eind krijg je een rapport met de bevindingen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Hoe de bouwkundige keuring precies verloopt hangt natuurlijk een beetje af van het bedrijf dat de bouwtechnische keuring uitvoert. Bij een goede keuring wordt de woning samen doorgelopen en kun je meteen al je vragen stellen wanneer je deze hebt. Ook kun je dan tijdens de keuring mondelinge toelichting krijgen en heb je meteen een inzicht van de staat van de woning. De woning wordt volledig gecheckt van de kruipruimte tot boven op het dak.

Wat staat er in het rapport?

Na een aantal werkdagen ontvang je een bouwkundig rapport. Daarin staat een overzicht van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om de staat van de woning te optimaliseren. Hier wordt ook een kostenplaatje bijgeleverd voor lange en korte termijn zodat je een goed beeld hebt van de financiële middelen die nodig zijn om de woning in een goede staat te brengen.

Met een keuringsrapport ben je goed geïnformeerd en kun je een verstandige, afgedwongen beslissing nemen over je aankoop en financiële toekomst. Het risico om later op problemen te stuiten en hier kosten voor te moeten maken wordt aanzienlijk verminderd. Daarnaast is een keuring in sommige gevallen verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek.

De kosten

De kosten van een keuring verschillen natuurlijk ook per bedrijf. Gelukkig zijn de meeste bedrijven hier heel transparant en duidelijk over op hun websites en hoef je hier dus niet lang naar te zoeken of een offerte op te vragen voor je weet wat het je zou kosten. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €275 en €475.