Unieke eigenschappen van Trespa platen

Unieke eigenschappen van Trespa platen

Trespla platen zijn speciale bouwplaten, die veel toegepast worden bij gevelafwerking, maar ook voor het afwerken van binnenruimtes, meubilair en oppervlaktes. Maar wat zijn Trespa-platen voor soort materiaal? Welke kenmerken heeft Trespa en van welke voordelen van bouwmateriaal kun je zoal profiteren? Dit blog geeft antwoord op deze vragen en bied je alle informatie die je moet weten als je met Trespa-materialen aan de slag gaat.

Trespa: een definitie

Een Trespa-plaat is een bouwplaat die gemaakt is van kunststof en houtvezels en die uit meerdere lagen bestaat. Platen van dit type zijn bedoeld om gevels en buitenzijdes van woningen, bedrijven en panden op te knappen. De gevelplaten bestaan uit diverse lagen en bevatten vooral natuurlijke ingrediënten. Trespa heeft flink wat gunstige eigenschappen, die dit plaatmateriaal ideaal maken om voor bouwdoeleinden te gebruiken. Hieronder kun je lezen welke unieke eigenschappen Trepa-platen hebben en wat hiervan voor jou de voordelen zijn.

Platen die tegen elke extreme weersomstandigheid kunnen

Een van de belangrijkste redenen dat Trespa-platen populair zijn als gevelbekleding of soortgelijk buitengebruik, is het feit dat deze platen bijzonder goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Of het nu tropisch heet is, keihard vriest, er zure regen uit de lucht valt of wanneer hagelt of stormt: Trespa-platen geven geen krimp en blijven er strak en mooi uitzien.

Brandveilig en gemakkelijk in het onderhoud

Trespa-plaatmateriaal staat verder goed bekend vanwege de hoge brandveiligheid van dit materiaal. De platen branden moeilijk en, mocht er sprake zijn van hevige brand, kunnen niet druppelen, smelten of uit elkaar klappen. Dit maakt gevels die voorzien zijn van Trespa-platen een stuk veiliger dan wanneer er andere platen gebruikt zouden zijn. Fijn is verder dat het onderhouden van Trespa-platen vrij eenvoudig is. Af en toe even de ladder erbij pakken en de platen afnemen met een doek en niet-bijtend schoonmaakmiddel volstaat om de platen mooi te houden.

In allerlei formaten beschikbaar

Ten slotte is het fijne aan Trespa-platen dat dit materiaal in allerlei vormen en formaten beschikbaar is. Het materiaal is goed te bewerken en daardoor multi-toepasbaar voor uiteenlopende soorten verbouwingen en klussen. Profiteer ook en bekijk alle opties die er zijn.