De opkomst van de geïntegreerde zonnepanelen

De opkomst van de geïntegreerde zonnepanelen

In de wereld van duurzame energiebronnen is innovatie een van de belangrijkste kernwaarden. Logisch ook, wanneer je je bedenkt dat nog lang niet alle energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. En dus is het nodig om het steeds efficiënter, effectiever en aantrekkelijker te maken. De introductie van de geïntegreerde zonnepanelen is er hier een van geweest. Sinds deze bestaan, is het voor een grote groep mensen een heel stuk aantrekkelijker geworden om de stap naar zonnepanelen te maken.  

Wat zijn geïntegreerde zonnepanelen? 

Geïntegreerde zonnepanelen maken het als het ware mogelijk om de zonnepanelen in het dak te integreren. Bij de ‘normale’ zonnepanelen is er sprake van een plaatsing boven op de dakpannen. Hierdoor is de afwerking niet bepaald esthetisch. Dit is voor veel mensen een van de belangrijkste redenen om niet voor zonnepanelen te kiezen. Ze vinden het er simpelweg niet mooi uitzien. 

Bij geïntegreerde zonnepanelen plaatst men de panelen direct op het onderdak. Zo vormen de zonnepanelen zelf eigenlijk jouw dak. 

Belangrijkste eigenschappen van geïntegreerde zonnepanelen

Om je echt volledig te informeren over de geïntegreerde zonnepanelen, is het slim om de belangrijkste eigenschappen erbij te pakken. Je krijgt dan een veel beter beeld van wat deze zonnepanelen nu daadwerkelijk te bieden hebben. Het gaat dan om: 

  • Optimale esthetische integratie: Deze eigenschap speelt in veel opzichten de grootste rol in de omarming van de technologie. De esthetische integratie levert een ietwat futuristische look op. Het is in staat om mensen over de streep te trekken. En dan vooral personen en bedrijven die de originele zonnepanelen te log en onhandig vonden. De introductie van de geïntegreerde zonnepanelen maakt hier een einde aan. Een optimale esthetische integratie ligt binnen handbereik. 
  • Geen zwakke plekken in dak: Wat met betrekking tot de geïntegreerde zonnepanelen ook zeker niet onbenoemd mag blijven, is het intact houden van een sterk dak. Normaal gesproken moet men in het dak boren om de zonnepanelen te plaatsen. Nu de zonnepanelen als het ware het dak zijn, is dit niet meer nodig. Het voorkomt potentiële zwakke plekken in het dak. 
  • Hogere prijs: Tegelijkertijd is een installatie met geïntegreerde zonnepanelen over het algemeen een stukje duurder dan de ‘normale’ zonnepanelen. Dit heeft dan weer alles te maken met de extra kosten van de plaatsing en de behoefte aan meer materialen. Het is daarom altijd een persoonlijke kwestie of deze extra kosten afwegen tegen de vele voordelen die geïntegreerde zonnepanelen te bieden hebben. 

Het lijkt erop dat de aanbieders van zonnepanelen ook met het oog op de toekomst niet stil blijven staan. Zoals gezegd, is innovatie een van de kernwaarden van deze industrie. Om zoveel mogelijk mensen aan zonnepanelen te helpen, moet het voor zoveel mogelijk mensen ook aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld door dalende prijzen, stijgende opbrengsten en een verbeterde esthetiek. 

ESTG is een voorbeeld van een partij die zich hier op dagelijkse basis voor inzet. Zo is voor iedereen de juiste informatie beschikbaar om een goed doordachte keuze te maken. Eentje met het oog op de toekomst.