Van deze renovatie heb je jarenlang plezier

Van deze renovatie heb je jarenlang plezier

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is investeren in verbouwingen, materialen en objecten die zo lang mogelijk meegaan. Zo lang je ergens blij mee bent en het veel gebruikt komt het nergens op een vuilnishoop te liggen. De eerste stap in duurzaam renoveren of verbouwen is dus denken aan tijdloos design en functionaliteit door de jaren heen. Het idee wat ik je vandaag wil geven slaagt zeker voor deze test.

Een veelzijdige glazen overkapping

In Nederland kun je eigenlijk niet zonder overkapping in de tuin. Puur door ons weer is het het al waard om een soort overkapping in de tuin te hebben. Ik stel voor dat een glazen overkapping met glazen schuifwand de perfecte overkapping is in ons land. De glazen overkapping kun je tegen de woning aan plaatsen. Doordat het volledig van glas is wordt er geen licht tegen gehouden in de rest van de woning.

Bij zon

De schuifwanden maken het perfect voor ons Nederlandse weer. Als het weer goed is schuif je de wanden open en klap je de onderzonwering uit om de zon buiten te houden. Zo heb je een fijne overkapping waaronder je lekker in de schaduw zit, maar waar nog makkelijk een verfrissend briesje door kan waaien. Je zit gewoon lekker buiten. Als het klam is met regen terwijl het wel heet is kun je hier ook droog zitten en een briesje vangen.

En bij regen

Wanneer het weer tegenzit kun je de wanden dicht schuiven en heb je een volwaardige tuinkamer. Een kamer waar je ook bij wind en regen gebruik van kan maken. Gebruik het als een extra eetkamer, als een serre of als werkkamer. Je kan er alle kanten mee op en je hebt eigenlijk een extra kamer aan je huis gebouwd. Door extra tochtstrip toe te voegen kun je de ruimte nog beter isoleren om er nog meer dagen van het jaar van te genieten.