Veel mogelijkheden met tuinhout

Veel mogelijkheden met tuinhout

Van plan om je tuin aan te pakken en er eens wat bijzonders van te maken? Kom dan eerst even langs Koster Tuinhout om hier het tuinhout voor de mooiste creaties in te slaan. Met tuinhout kun je namelijk veel kanten op. Maak een mooie pergola, plaats een houten schutting of maak met het tuinhout de mooiste houten meubelen. In dit artikel geven we je alvast enkele voorbeelden van creaties met tuinhout.

Tuinafscheiding

Wil je deze zomer beschut kunnen zitten en genieten in je achtertuin? Dan maak je met het mooiste tuinhout een keurige tuinafscheiding. Er zijn kant en klare tuinschermen te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag met palen en houten planken. Het tuinhout voor een tuinafscheiding is in veel verschillende soorten te koop. Je kunt geïmpregneerd vuren kiezen of je gaat voor een langere levensduur en neemt hardhouten planken. Een houthandel heeft vaak ook gaasschermen te koop, waarmee je de houten schutting een wat speelser effect geeft. 

Maak je terras af met een vlonder

Tuinhout leent zich ook uitstekend voor de aanleg van een vlonder. Maak bijvoorbeeld je veranda af met deze houten planken of creëer een mooi zitgedeelte. Een vlonder kan ook uitstekend wanneer je een tuin aan het water hebt. Door een vlonder aan te leggen heb je een mooi visstekje of aanlegplaats voor je bootje. Vlonderplanken zijn bij de houthandel verkrijgbaar in onder andere hardhout, Douglas hout of grenenhout. Elk hout type heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. De houthandel kan je altijd uitstekend adviseren in je keuze.

Maak je eigen zithoek met tuinhout

Ben je een beetje creatief en handig met hout? Dan is het wellicht een mooie uitdaging om je eigen houten meubilair te maken van tuinhout. Bij de houthandel kun je terecht voor verschillende planken, platen en ander tuinhout. Maak op deze manier je eigen loungehoek of zaag en timmer een gezellige picknicktafel voor je achtertuin. Je kunt vele kanten op. Het tuinhout leent zich voor verschillende doeleinden en de medewerkers van de houthandel kunnen je ten allen tijde adviseren over het type hout of de eigenschappen. Het grote voordeel van zelf je eigen tuinmeubelen in elkaar zetten, is dat het altijd naar je smaak is. Je hebt het immers zelf gebouwd en daar mag je sowieso trots op zijn.  

Grote projecten met tuinhout

Klaar met die kleine projectjes? En toe aan wat groots en nieuws. Zeker nu, wanneer we bijna vakantie kunnen vieren, is het lekker om groots uit te pakken in je tuin. Maak een mooie veranda of overkapping, zodat je deze zomer heerlijk kunt zitten in eigen tuin. Daarnaast is een tuinhuis of schuur van hout ook een geweldig idee. Op die manier kun je al jouw tuingereedschap makkelijk opbergen. Kijk naar de mogelijkheden en wie weet zien we je binnenkort wel in de houthandel.