De voordelen van dakisolatie

De voordelen van dakisolatie

Steeds meer mensen in ons land kiezen ervoor om hun woning beter te isoleren. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt onder meer isolatie aanbrengen in de spouwmuur of onder jouw vloer. Toch zien we dat veel mensen beginnen met dakisolatie. Deze vorm van isolatie is betrekkelijk eenvoudig aan te brengen en kost daarnaast ook niet al te veel. Daarbij komt dat dakisolatie de nodige voordelen met zich meebrengt. Deze dakdekker uit Enschede zet hieronder de drie grootste voordelen van dakisolatie op een rijtje.

1. Je bespaart op energiekosten

Om jouw dak te voorzien van isolatie, moet je investeren. Dit vormt voor veel mensen de reden om niet direct voor dakisolatie te kiezen. Op de korte termijn kost dakisolatie inderdaad geld, maar op de lange termijn verdien je de investering makkelijk weer terug. Met dakisolatie bespaar je namelijk op jouw energierekening. De warmte blijft langer binnen, waardoor jouw cv-ketel niet constant hoeft te werken. Het apparaat verbruikt dus minder energie. Gevolg hiervan is dat jouw maandelijkse energiekosten dalen.

2. Het verhoogt het wooncomfort

Met dakisolatie bespaar je op jouw energierekening, maar er is meer. Zo verhoogt dakisolatie ook het wooncomfort. Wanneer je jouw dak geïsoleerd hebt, blijft de warmte immers beter binnen op koude dagen. Op warme dagen zorgt de dakisolatie ervoor dat het binnen koeler blijft dan buiten. Met dakisolatie zorg je dus altijd voor een aangename temperatuur in huis.

Daarbij komt dat de kans op schimmels en vochtplekken aanzienlijk kleiner is. Dankzij dakisolatie verlaag je de luchtvochtigheid in de ruimte onder jouw dak namelijk. Hierdoor is er niet langer sprake van een prettig klimaat voor schimmels. Dit geldt overigens ook voor ongedierte. Veel beestjes houden van een warme, vochtige ruimte. Met dakisolatie door een dakdekker hoef je dus niet langer bang te zijn voor dergelijke problemen.

3. De waarde van je woning stijgt

Een laatste voordeel van dakisolatie is dat de waarde van jouw woning stijgt. Het aanbrengen van isolatie wordt immers gezien als een energiebesparende maatregel. Mocht je jouw huis in de toekomst willen verkopen, dan kun je er meer geld voor vragen wanneer er dakisolatie geplaatst is. Je kunt de waarde verder verhogen door de isolatie goed weg te werken, bijvoorbeeld met gipsplaten. Hierdoor ontstaat er mogelijk zelfs een extra ruimte onder het dak en dat is positief voor de waarde van jouw woning.