Vloerverwijdering in huizen of bedrijfspanden

Vloerverwijdering in huizen of bedrijfspanden

Wanneer je een huurwoning of huurpand gaat verlaten, kom je er vaak achter dat er van je verwacht wordt dat je aan de gang moet met vloerverwijdering Alles moet bij vertrek weer worden teruggebracht in de originele staat. Dat kan een enorme klus zijn als je over de jaren bijvoorbeeld een houten vloer gelegd hebt, of de keukenvloer betegeld hebt. Het verwijderen van deze vloeren is vaak een enorme klus, niet zozeer omdat het heel erg veel werk is, maar ook omdat het bijna onmogelijk is om gelijmde vloerbedekkingen of tegels weer fatsoenlijk van de grond te krijgen. Daarnaast blijven er dan vaak toch nog lijmresten of vloerbedekking resten achter die je er zelf gewoon niet goed af kunt krijgen. Kortom, het is veel werk en dit moet goed gebeuren wil je het huis met je borg weer kunnen verlaten. (In sommige gevallen brengt een huisbaas zelfs extra kosten in rekening wanneer hij of zij zelf nog lijmresten of gehele vloeren moet laten verwijderen).

Vloerverwijdering: tegels

Het is zeker niet ondenkbaar dat je een mooie tegelvloer hebt geleefd in de keuken of badkamer. Vaak worden deze tegels door een specialist gezet en deze persoon zorgt er van nature voor dat deze op een duurzame en stevige manier worden aangebracht. Met andere woorden, ze zitten goed vast! Dit kan ervoor zorgen dat je heel veel moeite krijgt om deze tegels vervolgens te gaan verwijderen. Hierbij is het belangrijk dat dit goed gebeurt, zonder de onderlaag te vernietigen of beschadigen. Bij Wovia vloerverwijdering www.wovia-woningontruiming.nl wordt altijd gezegd: goed gereedschap is het halve werk. En dat is helemaal waar! Het kan een enorm werk zijn om tegels fatsoenlijk te verwijderen en om dus ook die lijmlaag weg te krijgen. Het kan dus een heel goed idee zijn om hiervoor een extern bedrijf in te huren dat niet alleen de tegels verwijderd, maar dit ook snel en goed kan doen. Dan weet je zeker dat je je borg terug krijgt en dat het werk snel gedaan is.  

Vloerverwijdering: houten vloeren of laminaat

In het geval van vloerverwijdering van houten vloeren of laminaat kan het al een heel stuk makkelijker zijn om dit zelf te verwijderen en veel mensen doen dit ook. Het probleem is alleen vaak dat het laminaat in eerste instantie niet goed gelegd is en dat je de klikranden niet goed meer uit elkaar krijgt. Daarnaast kan het ook nog eens meespelen dat het hout is gaan werken over de jaren heen. Hierdoor kan het strak tegen de wanden liggen en dus klem zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het bijna onmogelijk is om het laminaat zonder grof geschut te verwijderen. Met een bedrijf als Wovia vloerverwijdering kan dit echter binnen een paar uur gedaan zijn. Zij bezitten de juiste apparatuur om vloeren gemakkelijk los te breken en hebben ook de “know-how” om deze vloeren efficiënt los te breken en af te voeren.

Dit afvoeren is vaak ook een onderdeel dat mensen onderschatten. Een gemeentewerf of stort kan je onverhoopt veel geld kosten als de producten die jij af komt leveren niet gratis blijken te zijn! 

Lees in het artikel op Simplyathome meer over woningontruiming.

Vloerverwijdering: het afsmeren van vloeren

Nadat de vloerverwijdering succesvol is afgerond loop je wellicht tegen het probleem aan dat de ondervloer beschadigd is of over de jaren heen geleden heeft onder het feit dat er een losse vloer bovenop lag. In dat geval kan het nodig zijn dat deze vloer na de vloerverwijdering nog even wordt bijgewerkt. In dat geval zorg je er voor dat er bijvoorbeeld een nieuwe laklaag op komt of dat er een strakke spanvloer overheen komt. Dit is enorm veel werk en ook gewoon een heel vervelend klusje! Wovia vloerverwijdering biedt de service om automatisch na het verwijderen van je vloer, de ondervloer ook helemaal op en top achter te laten. Als dat betekent dat er een hele nieuwe ondervloer op moeten komen, dan is dat geen enkel probleem en wordt dit direct voor je gedaan!
Meer weten over inboedel ontruiming? Op het blog van Wonen-en-zo lees je alles hierover.