Vlonderschroeven: de beste schroeven voor je nieuwe vlonder

Vlonderschroeven: de beste schroeven voor je nieuwe vlonder

Een vlonder is eigenlijk een verhoogd terras, vaak gemaakt van houten vlonderplanken. Hoewel ze ook gemaakt kunnen worden met composiet of bestrating zijn houten vlonders toch het populairst en je kunt het relatief gemakkelijk zelf bouwen. Een houten vlonder geeft enorm veel warmt een sfeer aan je tuin, maar hoe bouw je er zelf een? We vertellen je graag meer over verschillende materialen bij het bouwen van je eigen vlonder.

Materialen

De materialen die je nodig hebt om een eigen vlonder te bouwen zijn erg simpel. Als eerst het je wat meetinstrumenten nodig om vooraf de oppervlakte op te meten en tussendoor te meten of je het geheel waterpas aan het bouwen bent. Wanneer je hebt opgemeten hoe groot en hoog je vlonder moet worden kun je ook de juiste hoeveelheid hout inslaan. De laatste materialen die je nodig hebt zijn houtschroeven of vlonderschroeven en een boormachine en elektrische zaag.

De juiste schroeven

Een belangrijk materiaal voor het bouwen van je vlonder zijn de schroeven. Het is natuurlijk enorm belangrijk dat de constructie stevig in elkaar zit zodat je er met al je vrienden of familie op kunt zitten zonder dat het uit elkaar valt. Goede vlonderschroeven zijn gemaakt van RVS zodat ze niet roesten en lang meegaan. Daarnaast hebben vlonderschroeven een speciale kop die er goed uit ziet en mooi wegvalt in het hout, wat erg belangrijk is om geen tenen te stoten aan opstaande schroeven. Zo wordt je vlonder een vlak, stevig en fraai geheel.

Hout kiezen

Ook in het hout heb je veel verschillende opties. Verschillende houtsoorten hebben verschillende voordelen. Zo is Europees Douglas hout goedkoper dan tropisch hardhout, maar tropisch hardhout gaat aanzienlijk langer mee. Composiet is een mix van hout en kunststof. Hier kun je eigenlijk niet in boren, wat het erg lastig maakt om mee te werken. Het gaat daar tegenover wel erg lang mee, maar het is geen echt hout en geeft een hele andere sfeer.